Τρίτη 14 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δεν θα επιτρέψουμε τα όνειρα να πετιούνται στα σκουπίδια

Αμεσα να πάρουν μετεγγραφή όσοι έχουν ανάγκη και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ζητά το ΜΑΣ και καλεί σε οργάνωση της διεκδίκησης

Εδώ και τώρα να πάρουν μετεγγραφή όσοι το έχουν ανάγκη, απαιτεί η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με αφορμή την ανακοίνωση, από το υπουργείο Παιδείας, των αποτελεσμάτων των μετεγγραφών, με ένα 20% των αιτήσεων να απορρίπτεται. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, αιτήθηκαν μετεγγραφή - μετακίνηση 7.582 φοιτητές στις διάφορες κατηγορίες για τις οποίες προβλέπεται η διαδικασία και τελικά την πήραν οι 6.001.

«Οι χιλιάδες μετεγγραφέντες που είδαν την αίτησή τους να απορρίπτεται δεν χάνουν μόνο το εξάμηνό τους, ουσιαστικά πετιούνται έξω από τις σχολές τους, αφού αδυνατούν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους, τη στιγμή μάλιστα που οι υπάρχουσες εστίες δεν φτάνουν και που η ακρίβεια σαρώνει!», τονίζει το ΜΑΣ, υπενθυμίζοντας ότι η επιβολή «ακαδημαϊκού» κριτηρίου (βάση εισαγωγής μείον 2.750 μόρια) στερεί από χιλιάδες φοιτητές τη δυνατότητα να καταθέσουν ακόμα και αίτηση μετεγγραφής και τα τελευταία δύο χρόνια οι αιτήσεις έχουν μειωθεί κατακόρυφα. Αναφέρεται επίσης στο ότι 93 πανεπιστημιακά τμήματα δεν έχουν καμία αντιστοιχία για να κάνει κάποιος αίτηση μετεγγραφής, αλλά και σε περίπτωση φοιτητή που τον ενημέρωσαν ότι νόμος «δεν αναγνωρίζει σαν αδέλφια» τα... δίδυμα αδέλφια (!) όταν επιτυγχάνουν ταυτόχρονα σε ΑΕΙ, με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται μετεγγραφή.

«Δεν θα επιτρέψουμε τα όνειρα τόσων νέων να πετιούνται στα σκουπίδια!», τονίζει το ΜΑΣ και καλεί σε οργάνωση του αγώνα, με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων να συγκροτηθούν επιτροπές φοιτητών που διεκδικούν τη μετεγγραφή τους. Διεκδικεί: «Αμεσα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετεγγραφής σε κάθε Τμήμα, να μη χάσει κανένας φοιτητής/τρια το εξάμηνο! Να παίρνουν άμεσα όλοι οι μετεγγραφέντες κάρτα σίτισης, πάσο, κωδικούς για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, βιβλία, να εγγράφονται στα εργαστήρια, να δικαιούνται άμεσα να κάνουν αιτήσεις για εστία. Να αναγνωρίζονται τα μαθήματα που πέρασαν στο προηγούμενο Τμήμα. Εδώ και τώρα να πάρουν μετεγγραφή όλοι οι φοιτητές που την έχουν ανάγκη! Οχι στα επιπλέον κριτήρια και στους κόφτες. Απαιτούμε από τα Τμήματα να αυξήσουν το ποσοστό των μετεγγραφέντων φοιτητών που δέχονται. Να γίνει αναπλήρωση όσων εργαστηρίων έχουν χαθεί και όλοι οι φοιτητές να δώσουν τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου κανονικά! Να υπάρξει δυνατότητα για μετεγγραφές κατ' εξαίρεση των κριτηρίων και να αυξηθούν οι δικαιούχοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ