Τρίτη 14 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Προσαγωγές και τρομοκρατία σε όποιον αντιδρά στο έγκλημα στη Γάζα

Απαράδεκτη προσαγωγή των γνωστών ηθοποιών Αντώνη και Αγγελικής Ξένου

Την Κυριακή ήταν ξεκάθαρο ότι κυβέρνηση και αστυνομία είχαν σχέδιο να φιμώσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας και να μην ακουστεί στον 40ό Μαραθώνιο. Γι' αυτόν τον σκοπό προσήγαγαν κόσμο «στον σωρό», μόνο και μόνο επειδή ήταν Παλαιστίνιοι και βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ή και άλλο κόσμο επειδή κρατούσε παλαιστινιακή σημαία!

Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο της τρομοκρατίας και της καταστολής που κλιμακώνονται σε βάρος όποιου αντιδρά στο έγκλημα του Ισραήλ και των συμμάχων του, όποιου απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα η ελληνική εμπλοκή στο μακελειό.

Το κλίμα αστυνομοκρατίας και τις προσαγωγές ήρθε να επιβεβαιώσει το απαράδεκτο περιστατικό με τους γνωστούς ηθοποιούς Αντώνη και Αγγελική Ξένου να σύρονται στη ΓΑΔΑ.

Οι ίδιοι μάλιστα διαπίστωσαν κατά την προσαγωγή τους ότι στον ίδιο χώρο βρίσκονταν δεκάδες Παλαιστίνιοι, κυρίως νέοι σε ηλικία, πάνω από 20 άντρες και γυναίκες, που είχαν προσαχθεί από το πρωί σε διάφορα σημεία της Αθήνας, κυρίως γύρω από δρόμους που είχαν κλείσει κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής.

Οσον αφορά τους δύο ηθοποιούς, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή τους «για εξακρίβωση στοιχείων», επειδή έκαναν το «έγκλημα» να περάσουν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους!

Αμεσα σήμανε συναγερμός. Η αστυνομία ακινητοποίησε το αυτοκίνητο του Αντώνη Ξένου στο ύψος της Λ. Αλεξάνδρας, λίγο πριν τη ΓΑΔΑ. Παρά το γεγονός ότι οι δύο γνωστοί ηθοποιοί δήλωσαν την ταυτότητά τους, και ενώ έγινε εξακρίβωση και του αυτοκινήτου, οι αστυνομικοί τούς οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα. Οπως κατήγγειλαν, μάλιστα, τους αφαίρεσαν και τα κινητά, για να κοπεί κάθε επικοινωνία.

Μόλις έγινε γνωστή η προσαγωγή των δύο ηθοποιών, υπήρξε παρέμβαση του ΚΚΕ για να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι, ενώ στη ΓΑΔΑ μετέβη και ομάδα δικηγόρων. Τελικά, λίγο μετά τις 2.30 μ.μ., η αστυνομία τούς άφησε ελεύθερους.

Ο Αντώνης Ξένος σε δήλωσή του τόνισε: «Δεν θα καταφέρουν ούτε να τρομοκρατήσουν ούτε να κάμψουν τον ελληνικό λαό, που παλεύει όλες αυτές τις μέρες για να σταματήσει το έγκλημα στη Γάζα από το αιμοσταγές κράτος του Ισραήλ, τον Νετανιάχου και τα επιτελεία του. Κάνουμε το αυτονόητο! Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του Παλαιστινιακού λαού που καταπιέζεται, όλων των καταπιεσμένων λαών, και όχι των καταπιεστών τους, όπως κάνουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Είμαστε συγκλονισμένοι από τις εικόνες στη Γάζα με την τεράστια δολοφονική μηχανή που σκοτώνει χιλιάδες αμάχους και παιδιά, από τις ισραηλινές μπουλντόζες που καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ανάχωμα είναι ο δικός μας αγώνας, ο αγώνας των λαών σε όλο τον κόσμο που στέκονται στο πλευρό των Παλαιστινίων, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε πιο αποφασιστικά!».

Από την πλευρά της η Αγγελική Ξένου σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει:

«Πριν λίγο βγήκαμε με τον πατέρα μου από τη ΓΑΔΑ... Για εξακρίβωση στοιχείων μας πήραν, επειδή υψώσαμε την παλαιστινιακή σημαία περνώντας από την πρεσβεία του Ισραήλ... Εκεί βρεθήκαμε με άλλους περίπου 20 Παλαιστινίους και Παλαιστίνιες. Μόλις μας είδαν με τις μαντίλες, τα μάτια τους φωτίστηκαν και μας καλωσόρισαν με τη μοναδική εγκάρδια διεθνιστική αλληλεγγύη.

Το να υψώνουμε τη σημαία της Παλαιστίνης είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως συμβολική πράξη αντίστασης και αλληλεγγύης σε έναν λαό που υποφέρει πάνω από 70 χρόνια από την κατοχή του κράτους - δολοφόνου, του Ισραήλ. Εμείς δεν είμαστε ήρωες, ήρωας είναι ο Παλαιστινιακός λαός και στο πλευρό του θα στεκόμαστε μέχρι να λευτερωθεί».

Οι λαοί δεν θα σιγήσουν!

Τις νέες τρομοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης ενάντια στον ελληνικό λαό και όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη κατήγγειλε το ΠΑΜΕ σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του: «Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται στο σφαγείο (...) Θέλουν τους λαούς συνένοχους στο έγκλημα και νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν με τον φόβο και την τρομοκρατία. Κόντρα στην τρομοκρατία και στα λαγωνικά της κυβέρνησης και της πρεσβείας, η σημαία του αγώνα της Παλαιστίνης κυμάτισε από θεατές και δρομείς ξανά στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα να σταματήσουν οι προληπτικές τρομοκρατικές προσαγωγές! Οι λαοί δεν θα σιγήσουν! Οι λαοί έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στη δολοφονία χιλιάδων παιδιών! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Την απαράδεκτη και τρομοκρατική προσαγωγή του ηθοποιού Αντώνη Ξένου και της σκηνοθέτη και ηθοποιού Αγγελικής Ξένου καταγγέλλουν και μια σειρά καλλιτεχνικά σωματεία.

«Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αστυνομική επιχείρηση και τη στοχοποίηση των συναδέλφων. Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης στην καλλιέργεια κλίματος "μακαρθισμού". Μόνο οργή και αποστροφή μάς προκαλούν τέτοιες κινήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Σκηνοθετών Δημιουργών.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα να αντιστεκόμαστε σε καθετί που προσβάλλει την ελευθερία των λαών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ