Τρίτη 14 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Γιώργο Ισαακίδη

Οι Οργανώσεις Καλαμαριάς του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετούν τον σύντροφο Γιώργο Ισαακίδη, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών. Η πολιτική κηδεία θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 4 μ.μ., στα κοιμητήρια του δήμου Καλαμαριάς.

Ο σύντροφος Γ. Ισαακίδης γεννήθηκε στο χωριό Γαύρα του Κιλκίς. Το 1946, σε ηλικία 18 ετών, βγαίνει στο βουνό. Κατατάσσεται στην 5η Μεραρχία Σερρών του ΔΣΕ, αρχικά ως ανιχνευτής. Αργότερα αναλαμβάνει αποστολές ως σύνδεσμος στο Αρχηγείο Σερρών. Για τη δράση του αυτή, αποκτά από τους συντρόφους του το προσωνύμιο «το τσακάλι».

Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας στη ΛΔ Βουλγαρίας. Το 1952 μπήκε στη Σχολή Ευελπίδων του Βουλγαρικού Λαϊκού Στρατού και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Το 1953 παντρεύτηκε την συντρόφισσα Σταματία Νικολαΐδου - Ισαακίδου, κόρη αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, και απέκτησαν δυο γιούς.

Το 1978 επαναπατρίστηκαν οικογενειακώς στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στην Καλαμαριά.

Μέχρι το τέλος της ζωής του, ως μέλος του ΚΚΕ, παρέμεινε συνεπής, σταθερός στη θεωρία του μαρξισμού - λενινισμού, και αγωνίστηκε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, στα οποία αφιέρωσε όλη του τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ