Τρίτη 14 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Ελπίδα οι αγώνες του λαού ενάντια στον πόλεμο και την αντιλαϊκή πολιτική

Σε εκδήλωση στη Λάρυμνα μίλησε την Κυριακή ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Εκφραση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, τόσο στο εξωτερικό, στηρίζοντας τις αμερικανοΝΑΤΟικές επεμβάσεις, όσο και στο εσωτερικό της χώρας με την όξυνση της επίθεσης στους εργαζόμενους και τον λαό, χαρακτήρισε το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκδήλωση για τις τρέχουσες εξελίξεις που διοργάνωσαν οι ΚΟ ΛΑΡΚΟ - Λάρυμνας - Μαλεσίνας του ΚΚΕ, στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Εργαζόμενοι από τη ΛΑΡΚΟ και άλλους χώρους δουλειάς, γυναίκες, συνταξιούχοι της ΛΑΡΚΟ, κάτοικοι των χωριών της περιοχής, μέλη και φίλοι του Κόμματος παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις. Για τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, τα νέα βάρη που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και τη συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, των οικογενειών τους και των κατοίκων των χωριών στις περιοχές που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, και ο Θωμάς Καρατράντος, δημοτικός σύμβουλος Λοκρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ τη συζήτηση άνοιξε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, μέλος του ΤΓ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Γιάννης Πρωτούλης αναφέρθηκε στη γενοκτονία που συντελείται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Τόνισε το δίκιο του αγώνα που δίνει για να έχει το δικό του κράτους, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη στήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στο Ισραήλ, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων αστικών κομμάτων, επισημαίνοντας παράλληλα τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό από την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τη μετατροπή της «σε ένα απέραντο ΝΑΤΟαμερικανικό αεροπλανοφόρο».

Συνεχίζοντας, ο Γιάννης Πρωτούλης σημείωσε ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στο εσωτερικό της χώρας συσσωρεύονται όλο και πιο οξυμένα προβλήματα για τους εργαζόμενους και τον λαό. Στάθηκε ιδιαίτερα στο τελευταίο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αυτοαπασχολούμενων, στη διάλυση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, στην έλλειψη πρόληψης και προστασίας απέναντι σε φυσικά φαινόμενα, όπως οι φωτιές, οι πλημμύρες και οι σεισμοί, στην όξυνση της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι ένα συμπέρασμα που προκύπτει από τις εξελίξεις είναι ότι η κυβέρνηση, έχοντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική τόσο στην εξωτερική πολιτική όσο και στο εσωτερικό της χώρας, «η οποία δίνει ψίχουλα στους πολλούς - τα οποία τους τα παίρνει από την άλλη τσέπη -, αφαιμάσσει τα λαϊκά στρώματα και την ίδια ώρα δίνει τεράστια κέρδη σε λίγους, ανοίγει δρόμο για την κερδοφορία τους».

Τόνισε ότι και το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και τα όσα ζουν οι εργαζόμενοι, οι οικογένειές τους και οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής που μαραζώνουν είναι έκφραση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. «Παραδίδουν βασικές δημόσιες υποδομές στα χέρια ιδιωτών για να βρουν διέξοδο τα τεράστια συσσωρευμένα κεφάλαιά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πρωτούλης, σημειώνοντας ότι η ίδια τακτική απαξίωσης που ακολουθήθηκε στη ΛΑΡΚΟ, με χαρακτηρισμούς όπως «βαρέλι δίχως πάτο», χρησιμοποιήθηκε για να παραδοθούν σε ιδιώτες μια σειρά από μεγάλες υποδομές, όπως τα τρένα, η ΔΕΗ, η «Ολυμπιακή», τα ναυπηγεία κ.λπ.

Κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης που κρατά τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους στην ανασφάλεια εδώ και τόσα χρόνια, χωρίς να δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις για το μέλλον τους και για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ. Κάλεσε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να διαφυλάξουν και να ενισχύσουν τον αγώνα τους, τη συσπείρωση στο Σωματείο τους και την αλληλεγγύη, αλλά και να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι μαζί τους και ποιοι απέναντί τους. Σημείωσε μάλιστα ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας και έχει αποτελέσει παράδειγμα και σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη αγώνων σε μια σειρά χώρων δουλειάς, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τις ενθαρρυντικές εξελίξεις με την ανάπτυξη διεκδικήσεων για πραγματικές αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς, όπως στους οικοδόμους και την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίησή τους.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. «Εμείς δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε ούτε στιγμή αυτόν τον αγώνα που ξεκινήσαμε μαζί. Δεν πρόκειται να φύγουμε ούτε λεπτό από το πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όποια μορφή πάλης και να επιλέξουν, όποια απόφαση και να πάρουν. Αυτό να το έχετε σίγουρο, το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων, των οικογενειών τους, των κατοίκων των χωριών της περιοχής», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2024-07-04 00:00:00.0)
Με νέα δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα απέσπασαν ξανά παράταση των συμβάσεων (2023-12-12 00:00:00.0)
Μια ακόμα κίνηση αλληλεγγύης έδωσε χαμόγελο και δύναμη στα παιδιά (2022-12-08 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την ολοκλήρωση του εγκλήματος (2022-07-15 00:00:00.0)
Πολιτικές οι ευθύνες για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ (2008-11-22 00:00:00.0)
Στην Εθνική οδό έδωσαν χτες αγωνιστικό "παρών" (1998-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ