Τρίτη 14 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ | ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973 - 2023
Εκδηλώσεις και άλλες δράσεις της ΚΝΕ

Από την επίσκεψη της ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης στο Γεντί Κουλέ
Από την επίσκεψη της ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης στο Γεντί Κουλέ
Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα ξεδιπλώνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων ενόψει της επετείου των 50 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ έκανε το Σάββατο ιστορικό περίπατο στις φυλακές του Γεντί Κουλέ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι προσωπικές μαρτυρίες κρατουμένων των φυλακών, έτσι όπως τις διηγήθηκε ο Γιάννης Πρώιος, εικαστικός και μέλος της ομάδας «Fireart». Εντύπωση προκάλεσαν στους συμμετέχοντες τα κελιά τις απομόνωσης, τα οποία ονομάζονταν από τους κρατούμενους και υγροί τάφοι, καθώς και οι συνθήκες κράτησης, οι οποίες ήταν απάνθρωπες έως και το 1989 που έκλεισαν οριστικά οι φυλακές.

Εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες συνεχίζονται τις επόμενες μέρες ως εξής:

Σήμερα Τρίτη

- Η Τομεακή Οργάνωση Μηχανικών - ΑΣΠΑΙΤΕ, στις 13.00, στο Αίθριο Πανεπιστημιούπολης 2 στο ΠΑΔΑ (έξω από την καφετέρια). Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαγνήσαλης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Η ΤΟ Π1, στις 15.30, στην Αίθουσα Κ8.001, στη Πανεπιστημιούπολη 1 του ΠΑΔΑ. Θα μιλήσει ο Ιάσονας Φανός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ.

Αύριο Τετάρτη

Στη Λάρισα, στις 14.30, στην αίθουσα ΔΥΑΛ-1 του Πανεπιστημίου, εκδήλωση των Οργανώσεων ΑΕΙ. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κοδέλλας, μέλος του ΚΣ και Γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Στην Καλαμαριά, η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει σύσκεψη, στις 21.00, στο καφέ «Belle epoque». Θα ακολουθήσει open bar.

Στην Κοζάνη, ξεκινούν ξεναγήσεις σε έκθεση για τα 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο, που θα διαρκέσουν έως τις 20/11, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, τις ώρες 18.00 - 20.00.

Στην Κομοτηνή, εγκαινιάζεται έκθεση της ΚΝΕ για τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου στην Παπαδριέλλειο Δημοτική Πινακοθήκη έως τις 17/11.

Την Πέμπτη 16 Νοέμβρη

Στην Κατερίνη, περιοδεία σε στέκια νεολαίας, με επικεφαλής την Αρχοντία Παπαγεωργίου, μέλος του ΣΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Στις Σέρρες, σύσκεψη στο καφέ «Αμάν», στις 20.30. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Σταϊκόπουλος, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Στη Νάουσα, σύσκεψη στο καφέ «Αμλετ», στις 19.00. Θα μιλήσει η Ελισάβετ Τριανταφυλλίδη, μέλος του ΤΣ Ημαθίας της ΚΝΕ.

Στη Φλώρινα εκδήλωση στις 18.00 στο φουαγιέ των Παιδαγωγικών σχολών. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του ΓΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στον Βόλο, εκδήλωση στις 20.00 στον αίθριο χώρου του Θόλου από τις Οργανώσεις ΑΕΙ. Θα μιλήσει ο Αντρέας Κοράκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη

Η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει έκθεση ζωγραφικής, σκίτσου και ποιημάτων, στις 12.00, στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ.

Στην Καλαμάτα εγκαίνια έκθεσης της ΚΝΕ στο Πνευματικό Κέντρο, που θα διαρκέσει έως τις 19/11. Ωρες λειτουργίας 10.00-14.00 και 18.00-21.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ