Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
«Σταματήστε τη σφαγή!»
  • «Αφήστε τη Γάζα να ζήσει!» έγραφε πανό Εβραίων που κατέλαβαν συμβολικά το Καπιτώλιο

ΗΠΑ - Από τη συμβολική κατάληψη στο Καπιτώλιο
ΗΠΑ - Από τη συμβολική κατάληψη στο Καπιτώλιο
Την ώρα που ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στηρίζουν με όλους τους τρόπους το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, οι λαοί από κάθε γωνιά της Γης, και μέσα από τις χώρες του ευρωατλαντικού μπλοκ, απλώνουν το δικό τους χέρι στον παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του για μια λεύτερη πατρίδα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, μετά τον αποτρόπαιο ισραηλινό βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους πολλών μεγαλουπόλεων, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου είχαν γίνει αντίστοιχες κινητοποιήσεις λίγα 24ωρα πριν.

Στην Ουάσιγκτον, συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε προχθές μπροστά στο Καπιτώλιο, με οργανωτή την εβραϊκή οργάνωση «Jewish Voice for Peace», κατά τη διάρκεια της οποίας διαδηλωτές κατέλαβαν συμβολικά την είσοδο του κτιρίου, κρατώντας πανό που έγραφε «Εκεχειρία» και φορώντας μπλούζες που έγραφαν «Οι Εβραίοι λένε: Εκεχειρία τώρα». Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», στην κινητοποίηση και τη συμβολική κατάληψη συμμετείχαν και ραβίνοι.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα σε πόλεις όπως το Μόντρεαλ, η Μαδρίτη κ.λπ.

Στο Τόκιο, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, διακηρύσσοντας ότι οι ΗΠΑ, ο πολύτιμος σύμμαχος της ιαπωνικής αστικής τάξης, «έχουν αίμα στα χέρια τους!».

Στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, διαδηλωτές ύψωσαν πλακάτ με φωτογραφίες τραυματισμένων παιδιών και μωρών και την ταμπέλα «τρομοκράτης» στο μέτωπό τους, κουρελιάζοντας την άθλια προπαγάνδα των ιμπεριαλιστικών επιτελείων, που βαφτίζουν «τρομοκράτη» τον λαό της Παλαιστίνης επειδή αντιστέκεται στην ισραηλινή κατοχή.

Διαδηλώσεις συνεχίζονται και στην Τουρκία. Η κυβέρνηση Ερντογάν, που εμφανίζεται να υψώνει τους τόνους κατά της ισραηλινής κυβέρνησης, επιστράτευσε τις δυνάμεις καταστολής με σπρέι πιπεριού και αύρες νερού, για να επιτεθούν στους διαδηλωτές έξω από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Μεγάλες διαδηλώσεις συνεχίζονται σε πολλές αραβικές χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Τυνησία κ.ά.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η καταστολή στην ΕΕ, ακόμα και εναντίον εβραϊκών οργανώσεων που καταγγέλλουν τα εγκλήματα της ισραηλινής κυβέρνησης. Στο Βερολίνο, οργανώσεις όπως Jewish Berliners Against Middle Eastern Violence και Youth Against Racism κατήγγειλαν ότι δεν έλαβαν σχετική άδεια για κινητοποιήσεις από τις αρχές.

Σε απεργία προχωρούν σήμερα διδάσκοντες και εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ, σε ένδειξη συμπαράστασης στον λαό της Παλαιστίνης. Το σχετικό κείμενο - κάλεσμα υπογράφουν πάνω από 2.000 καθηγητές, εργαζόμενοι και φοιτητές του Πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ