Τετάρτη 24 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Οι υπαίτιοι: «Τις πταίει; Πριν αρχίσουν τα σοσιαλδημοκρατικά νιαουρίσματα και οι κλάψες, ας σκεφτούν οι Κεντροαριστεροί: Ποιων η ρητορική για τους "ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς" αποβλάκωνε τον κόσμο; Ποιοι τα τελευταία 10-15 χρόνια εξωθούσαν διαρκώς την εργατική τάξη σε παραίτηση από τα κεκτημένα της (πόσο μάλλον απ' τις διεκδικήσεις της); Ποιοι διακήρυσσαν ότι η οικονομία της Αγοράς, η παγκοσμιοποίηση, οι επεμβάσεις σε άλλα κράτη είναι μονόδρομος; Οι Σοσιαλδημοκράτες». (Από τον «Ναυτίλο» του Στάθη την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Χαστούκι: «Η εκτίμηση των αναλυτών είναι ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών ήταν ένα χαστούκι στην κατεστημένη πολιτική και την οικονομία της ελεύθερης αγοράς και ότι αυτά τα φαντάσματα θα καταδιώκουν τον Σιράκ και την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου». (Ρούσσος Βρανάς -ΝΕΑ).

Οι εχθροί των αριστερών: «Οι συγκλίνουσες πολιτικές των συντηρητικών και σοσιαλιστικών κομμάτων στο όνομα της ενιαίας Ευρώπης, που αγωνίζεται να καταστεί διεθνώς ανταγωνιστική δύναμη, με όρους, μεθόδους και πολιτικές άκρατου καπιταλισμού, δρουν σαφέστατα σε βάρος των αριστερών δυνάμεων» (Κύρα Αδάμ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Υποδείξεις «άνωθεν»: «Τίποτα δε θα είναι το ίδιο μετά το χτεσινοβραδινό σοκ των γαλλικών εκλογών. Ομως, τα συμπεράσματα της επόμενης ημέρας είναι ξεκάθαρα. Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία δεν μπορείς να έχεις και λίγο σοσιαλισμό. Η παλαιά Αριστερά πέθανε... Οι σοσιαλιστές πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην αναγκαία οικονομική φιλελευθεροποίηση, όπως έπραξε ο Τόνι Μπλερ στη Βρετανία, και στην εμμονή στην παλαιά κοινωνική πολιτική, η οποία προκαλεί ασφυξία στις γαλλικές επιχειρήσεις. (ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΥΡΝΑΛ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ