Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΡΕΓΑΤΑ «ΨΑΡΑ»
Νέο πολεμικό επεισόδιο στην Ερυθρά Θάλασσα

Σε νέα εμπλοκή σε περιστατικό με Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (UAVs) βρέθηκε την Κυριακή η φρεγάτα «Ψαρά», η οποία στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής επιχείρησης «EUNAVFOR Aspides» βρίσκεται ανεπτυγμένη στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει στείλει το πλήρωμα «στο στόμα του λύκου» για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των ομίλων της διαμετακόμισης.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ, πηγές του ΓΕΕΘΑ γνωστοποίησαν ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στον Κόλπο του Αντεν η φρεγάτα «Ψαρά», στο πλαίσιο της επιχείρησης «Aspides», παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, αντιμετώπισε επιτυχώς σμήνος Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs). Τουλάχιστον ένα drone καταρρίφθηκε και τα άλλα απομακρύνθηκαν, ενώ με βάση τις ίδιες πηγές η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το εμπορικό πλοίο, ευρωπαϊκών συμφερόντων, είχε αποπλεύσει από το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα και παρέμενε στόχος ακόμα και αφότου είχε πέρασε τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ, κινούμενο ανατολικά. Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στο σημείο όπου έπλεαν τόσο το φορτηγό πλοίο όσο και η φρεγάτα «Ψαρά» κατευθύνθηκαν πέντε βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από το έδαφος της Υεμένης και κατέπεσαν στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα έλαβε το βάπτισμα του πυρός στο «στόμα του λύκου» την προηγούμενη Κυριακή, 7 Ιούλη, όταν χρησιμοποιώντας τόσο το σύστημα antidrone όσο και το πυροβόλο της έβαλε εναντίον 4 UAVs. Τα παραπάνω επεισόδια έρχονται να προστεθούν στα αντίστοιχα στα οποία συμμετείχε και η φρεγάτα «Υδρα», που είχε αναπτυχθεί στην ίδια ζώνη.

Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό το οποίο αναδεικνύει τις επικίνδυνες διαστάσεις που έχει πάρει το συνεχόμενο βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η φρεγάτα βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα, με την αποστολή της να στοιχίζει 500.000 ευρώ ημερησίως στον ελληνικό λαό, με μεγάλους κινδύνους για το προσωπικό της αλλά και για τον λαό συνολικά, που μπαίνει στο στόχαστρο πιθανών αντιποίνων από αντίπαλα ιμπεριαλιστικά μπλοκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ