Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«NOVARTIS»
Ανοιξε πάλι το καπάκι του υπονόμου

Την υπόθεση «Novartis» ανέσυραν από το σεντούκι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη φιλική συνδρομή της Ελληνικής Λύσης, σηκώνοντας κουρνιαχτό σκανδαλολογίας σε μια περίοδο που τα ζόρια τους αποκαλύπτουν στον λαό το αποκρουστικό τους πρόσωπο.

Θυμίζουμε ότι μόλις προ ολίγων εβδομάδων ο Κυρ. Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής αποκάλυψε πως ο βουλευτής Π. Σαράκης, τον οποίο λίγο πριν είχε διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα, έλαβε αμοιβή 30 εκατ. ευρώ για την υπόθεση «Novartis». Εκτός του Σαράκη ο Βελόπουλος «κάρφωσε» κι άλλον πρώην βουλευτή του, τον Α. Μυλωνάκη, καθώς τον «φωτογράφισε» ως «τον άνθρωπο που μπαινόβγαινε στην αμερικανική πρεσβεία» και που όπως είπε «τον διώξαμε πυξ λαξ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για πακτωλό χρημάτων στους προστατευόμενους μάρτυρες, μίλησε για «ενορχηστρωμένη και κακοστημένη σκευωρία» με στόχο «την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ». Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το αίτημα να αποκαλυφθούν οι ταυτότητές τους θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό πλαίσιο για τους προστατευμένους μάρτυρες και επιδιώκει, ουσιαστικά, να το καταργήσει.

Να σημειώσουμε ότι η ανωνυμία των μαρτύρων και η διάτρητη διαδικασία που είχαν συνομολογήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν την Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή σε φιάσκο. Από κοινού τα κόμματα αυτά είχαν απορρίψει την πρόταση του ΚΚΕ για κατάθεση των μαρτύρων με φυσική παρουσία και ονοματεπώνυμο. Ο απαράδεκτος θεσμός των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων θεσπίστηκε στο πλαίσιο του περιβόητου «τρομονόμου» επί κυβέρνησης Σημίτη, επεκτάθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και δίνει τη δυνατότητα να «τυλίγονται σε μια κόλλα χαρτί» άνθρωποι με βάση ανώνυμες μαρτυρίες και κρυφούς μάρτυρες, ανοίγοντας πολύ επικίνδυνους δρόμους. Χαρακτηριστική είναι και η εναλλαγή «ρόλων», με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να αντιδρούν στις συνέπειες ενός θεσμού που οι ίδιοι θέσπισαν και τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται έναν θεσμό τον οποίο τότε καταψήφισε και κατήγγειλε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ