Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Μπροστά σε νέες διεκδικήσεις για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του λαού

Αποκαλυπτική η στάση της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που στάθηκε ακόμη και απέναντι στους πληγέντες

INTIME NEWS

Στις άμεσες ανάγκες που χρειάζεται να καλυφθούν στις περιοχές του δήμου Πατρέων που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της περασμένης βδομάδας στην περιοχή του Γηροκομειού, αναφέρθηκε η δημοτική αρχή Πάτρας, στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την κατάσταση που επικρατεί με την υποχρηματοδότηση έργων και αναγκών για την προστασία της ζωής, του περιβάλλοντος και της λαϊκής περιουσίας, τις ελλείψεις προσωπικού, αλλά και συνολικά τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. για την κατάσταση που επικρατεί με την πολιτικής τους που τίθεται απέναντι στις λαϊκές ανάγκες, έθεσε επί τάπητος και τις διεκδικήσεις της για την επόμενη μέρα.

Την ίδια ώρα, από την πλευρά των συνδυασμών της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, για ακόμη μία φορά έγινε προσπάθεια να καλυφθούν οι έως και σήμερα κυβερνητικές ευθύνες (όχι μόνο από την παράταξη της ΝΔ, αλλά και αυτών των ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ όσο και του λεγόμενου «ανεξάρτητου» Ψωμά - Σπιράλ), για την προστασία του λαού και τις ανάγκες που έχει. Αφού υποκριτικά αναφέρθηκαν σε ελλείψεις και προβλήματα, εκφράζοντας τα «ευχαριστήρια» στους κρατικούς φορείς που βοήθησαν για την κατάσβεση, έφτασαν στο σημείο ακόμη και να μεταθέσουν ευθύνες στον λαό (!) για τα λεγόμενα ακαθάριστα οικόπεδα και ταυτόχρονα υποβιβασμού της προσπάθειάς του στη μεγάλη προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Χαρακτηριστική και η στάση της παράταξης του «ανεξάρτητου» Ψωμά, που αμφισβήτησε και ειρωνεύτηκε ακόμη και την ομάδα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης του Εργατικού Κέντρου!

«Η μεγάλη πυρκαγιά στο Γηροκομειό ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, συνολικά του κρατικού μηχανισμού, για τις μεγάλες ελλείψεις στα μέσα και υποδομές πυροπροστασίας και πυρόσβεσης. Δείχνει άλλη μια φορά την ορθότητα των διαχρονικών διεκδικήσεων της δημοτικής αρχής και των φορέων του πατραϊκού λαού», ανέφερε εισηγητικά στην ενημέρωσή του ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, προσθέτοντας:

«Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται η μεγάλη δύναμη του λαού, που οργανωμένος μπαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί τη ζωή του, την περιουσία του, το περιβάλλον.

Η μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό τέθηκε υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και με την καθοριστική συμβολή της δημοτικής αρχής και των εργαζομένων του δήμου, του Καραμανδάνειου, του Κωνσταντοπούλειου, των ομάδων πυροπροστασίας του Εργατικού Κέντρου, των εθελοντικών ομάδων του δήμου και εθελοντών κατοίκων της Περιοχής. Μ' αυτόν τον τρόπο σώθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, τα άλλα Ιδρύματα της περιοχής και όλοι οι ασθενείς και οι τρόφιμοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Αμέσως μετά την πυρκαγιά, ξεκίνησε αγώνας για την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή του Γηροκομειού, από τους εργαζόμενους του δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑΠ, με όλα τα μηχανήματα, παρουσία της δημοτικής αρχής».

Αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δόθηκε στο Ιδρυμα «Μέριμνα» και στο «Κωνσταντοπούλειο» Ευγηρείο, που κινδύνεψαν άμεσα από τη φωτιά, αλλά και στις αναγκαίες παρεμβάσεις που ακολούθησαν για την εύρυθμη λειτουργία τους, αλλά και σε όλες τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, του προσωπικού των υπηρεσιών του δήμου και της ΔΕΥΑΠ, για την αποκατάσταση συνολικά στην πυρόπληκτη περιοχή.

Οι διεκδικήσεις

Ενόψει του υπόλοιπου της αντιπυρικής περιόδου, κάλεσε σε άμεση διεκδίκηση για:

«Να καταργηθεί το αντιδραστικό πλαίσιο για τα δάση και τη χρήση γης γενικότερα. Να υπάρξει συνολική και συνδυασμένη διαχείριση και προστασία των δασών. Να προχωρήσει με κρατική ευθύνη ο ενιαίος σύγχρονος αντιπυρικός σχεδιασμός, με κύριο βάρος στην πρόληψη. Να ενισχυθούν οι αρμόδιες δυνάμεις πυροπροστασίας, η Πυροσβεστική και η Δασική Υπηρεσία, με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και η στελέχωση των δήμων με μόνιμο προσωπικό. Να ενισχύσει με την αναγκαία χρηματοδότηση την Πολιτική Προστασία του δήμου Πατρέων και με το αναγκαίο προσωπικό, καθώς αυτή η τόσο κρίσιμη Υπηρεσία αριθμεί αυτή τη στιγμή 2 μόνιμους εργαζόμενους! Να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τα αναγκαία δασοτεχνικά έργα διαχείρισης και αντιπυρικής προστασίας. Να αποζημιωθούν άμεσα στο 100% από το κράτος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι πληγέντες από τη φωτιά στο Γηροκομειό. Να προχωρήσουν όλα τα μέτρα αναδάσωσης και αντιπλημμυρικής προστασίας, με εξασφαλισμένη την άμεση χρηματοδότηση, λόγω της έκτακτης ανάγκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ