Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Φωτιές στην Αττική και σε άλλες περιοχές

Φωτιά ξέσπασε την Κυριακή στο Λαύριο, στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία, και ευτυχώς περιορίστηκε γρήγορα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βάλσαμο Συρίγο, μέλος της ΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την ίδια μέρα, λίγο πριν τη 1 μ.μ. εκδηλώθηκε φωτιά στη Νότια Χίο, στην περιοχή της Κώμης και συγκεκριμένα μεταξύ της Καλαμωτής και του παραλιακού οικισμού της Κώμης, όπου υπάρχουν μαστιχόδεντρα, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Η επιχείρηση κατάσβεσης έγινε μεταξύ του παραλιακού οικισμού της Κώμης και του αντίστοιχου οικισμού του Λιλικά, σε μια περιοχή που έχει πολλούς επισκέπτες.

Να σημειωθεί ότι μετά από προηγούμενη πυρκαγιά στο νησί και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις που σημειώνονταν στην περιοχή Σιδηρούντα Χίου, στις 9/7 η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ σε σχόλιό της τόνιζε την ανάγκη να παρθούν «εδώ και τώρα μέτρα πρόληψης, στελέχωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε μέσα και προσωπικό».

Χτες Δευτέρα εκδηλώθηκαν φωτιές σε δασικές εκτάσεις στην Κέρκυρα, στην περιοχή Κουλούρα, και στα Ιωάννινα, στην περιοχή Σερζιανά, πάνω σε έναν λοφίσκο.

Στις φλόγες παραδόθηκε χτες το μεσημέρι και δασική έκταση στην περιοχή Κυριακή Σουφλίου στον Εβρο, μία από τις ελάχιστες δασικές εκτάσεις που έχουν απομείνει στην περιοχή μετά την περσινή τεράστια καταστροφική πυρκαγιά.

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά χτες το μεσημέρι και στο Κιλκίς, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλιρρόη.

Στο μεταξύ, τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή του Καταφυγίου Κορομηλιάς στον Ολυμπο.

Υπό έλεγχο τέθηκε επίσης η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στις Πρέσπες, στο Βροντερό.

Σε εξέλιξη, τέλος, ήταν φωτιά που ξέσπασε χτες στην Τζιά, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Λυγιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ