Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Επιθέσεις σε Ν. Λίβανο, Συρία και Ερυθρά Θάλασσα

Με δεδομένες τις προετοιμασίες του ισραηλινού στρατού για ενδεχόμενη χερσαία εισβολή στον Νότιο Λίβανο συνεχίστηκαν και χτες οι επιθέσεις στην παραμεθόριο.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έβαλε νωρίς το πρωί της Δευτέρας την πόλη Μαρουαχίν στον νότιο Λίβανο σε αντίποινα για την ανακοίνωση της Χεζμπολάχ πως βομβάρδισε κατασκοπευτικό εξοπλισμό του ισραηλινού στρατού στην περιοχή Ραχίμπ με καθοδηγούμενους πυραύλους.

Από τις 8 Οκτωβρίου που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις και οι επιθέσεις του Ισραήλ ως συνέχεια της σφαγής στη Γάζα, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 543 Λιβανέζοι στο νότιο τμήμα της χώρας τους και τουλάχιστον 21 άτομα στο Ισραήλ.

Εκατοντάδες χιλιάδες αμάχων έχουν αναγκαστεί έκτοτε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός συντηρεί και το μέτωπο επιθέσεων στη Συρία. Την Κυριακή ισραηλινή επίθεση κοντά στη Δαμασκό προκάλεσε τον θάνατο ενός Σύρου στρατιώτη και τον τραυματισμό τριών άλλων.

Ως αφορμή χρησιμοποίησε τις πρότερες πτήσεις δύο drone από το συριακό έδαφος στο Ισραήλ.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε χτες και από το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Επίθεση των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα ανέφερε χτες ότι τρεις πύραυλοι εξερράγησαν σε κοντινή του απόσταση μετά από επίθεση τριών μικρών σκαφών.

Σε ανακοίνωση του βρετανικού φορέα για την ασφάλεια του θαλάσσιου εμπορίου (UKMTO) και της εταιρείας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας «Ambrey», αναφέρεται ότι το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση περίπου 70 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Χοντεϊντά της Υεμένης. Σημειώθηκε έκρηξη ενός πυραύλου στις 11 π.μ. ώρα Ελλάδας, στη συνέχεια δύο ακόμα πυραύλων περίπου 45 λεπτά αργότερα.

Νωρίτερα χτες, μη επανδρωμένο μικρό σκάφος συγκρούστηκε με το πλοίο δύο φορές και δύο επανδρωμένα μικρά σκάφη εξαπέλυσαν πυρά εναντίον του. Οπως ανακοινώθηκε στη συνέχεια, το πλοίο και το πλήρωμα είναι ασφαλή και το σκάφος έπλευσε προς τον επόμενο προορισμό του. Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης για τη συγκεκριμένη επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ