Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απαράδεκτη διάχυση ευθυνών σε όλο το προσωπικό για το κύκλωμα εκβιαστών

Κατασυκοφάντηση δεκάδων εργαζομένων, αλλά τα μεγάλα συμφέροντα δεν αγγίζονται

Και οι 148 υπάλληλοι των Διευθύνσεων Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής ετοιμάζονται να την «πληρώσουν» για την αποκάλυψη του κυκλώματος εκβιαστών όπου συμμετείχαν διεφθαρμένοι υπάλληλοι της Περιφέρειας, του δήμου Αθήνας και του υπουργείου Πολιτισμού (συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ). Τέτοια απόφαση πήρε ο περιφερειάρχης Αττικής Ν. Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας ότι αλλάζει τομέα ευθύνης και στους 148 υπαλλήλους.

Στην εντυπωσιοθηρική λογική της διάχυσης των ευθυνών ουσιαστικά κατασυκοφαντεί όλους τους υπαλλήλους, παρά τις διαβεβαιώσεις του για το αντίθετο, και όχι μόνο τους επίορκους που παύονται, σε μια κίνηση που δεν θίγει στο ελάχιστο τα μεγάλα συμφέροντα και αυτούς που τα υπηρέτησαν και τα υπηρετούν και σήμερα ως περιφερειακές αρχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νυν περιφερειάρχης, εκλεκτός της κυβέρνησης της ΝΔ, χωρίς να αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο που αφήνει το περιθώριο για τα κάθε είδους αλισβερίσια, αφήνοντας στο απυρόβλητο εκτελεστικά στελέχη, προχώρησε σε μια απόφαση αρνούμενος ακόμα και να συζητήσει με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, όπως του ζητήθηκε, ο οποίος χρόνια τώρα έχει αναδείξει έκνομες ενέργειες που είχαν την κάλυψη των στελεχών της Περιφέρειας.

Οπως αναφέραμε και σε προηγούμενα φύλλα της εφημερίδας, οι εργαζόμενοι έχουν πολλές φορές καταγγείλει εμπόδια που συναντούσαν από προϊστάμενους σε ελέγχους που όφειλαν να πραγματοποιούν σε επιχειρήσεις π.χ. υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και το γεγονός ότι συστάσεις για σφραγίσματα καταστημάτων λόγω παρανομιών ...αράχνιαζαν στα συρτάρια. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά υπαλλήλου, επόπτριας Δημόσιας Υγείας, για δύο περιπτώσεις εστιατορίων στον κεντρικό τομέα της Αθήνας, όπου η αυτοψία του κλιμακίου κατέληγε σε πρόταση για σφράγισμά τους στις 24/10/2022, για λόγους κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Ομως, προφανώς με «παρέμβαση από τα πάνω», το σφράγισμα των εστιατορίων δεν προχώρησε ποτέ.

Επίσης, σε αναφορές υπαλλήλων που αξιοποιούνταν και σε ανακοινώσεις του Συλλόγου γινόταν η καταγγελία ότι ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα έχει ως συνεργάτη του, χωρίς καμία νομιμοποίηση, χωρίς καμία διοικητική πράξη ή απόφαση που να το επιτρέπει, τον Σ. Λ. (σήμερα εμπλεκόμενο στο κύκλωμα εκβιαστών), υπάλληλο του δήμου Αθηναίων, εδώ και 3 χρόνια στην Περιφέρεια, χωρίς καμία απόσπαση από τον δήμο από τον οποίο πληρώνεται! Ακόμα, καταγγέλθηκε ότι η περιφερειακή αρχή ανεχόταν και κάλυπτε αναπληρώτρια προϊσταμένη (στη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής) που δεν προσέρχεται στο γραφείο της, εφαρμόζει δικό της ωράριο και είναι αυτή που καταχρηστικά ακύρωσε τις αποφάσεις για σφράγισμα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ακόμα και σήμερα λοιπόν, παρά το γεγονός ότι αυτές οι καταγγελίες δικαιώνουν τη στάση του Συλλόγου, η περιφερειακή αρχή αγνοεί για μια ακόμα φορά τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Μάλιστα, την ίδια στιγμή που δεν τους καλύπτονται ούτε τα οδοιπορικά, αφού δεν υπάρχουν αυτοκίνητα της υπηρεσίας και καλούνται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις για να κάνουν ελέγχους, στο όνομα μιας δήθεν ψευδεπίγραφης επιχείρησης «διαφάνειας», τους τσουβαλιάζει όλους μαζί με τους ανθρώπους που με την ανοχή στελεχών της Περιφέρειας χρόνια τώρα μοσχοπουλούσαν «υπηρεσίες προστασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ