Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης της οικογένειας στην Πετρούπολη

Να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης της οικογένειας στη οδό Ναϊάδων στην Πετρούπολη, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Κοινωνικής Συνοχής - Οικογένειας.

Την Ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα, Θανάσης Παφίλης, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Σεμίνα Διγενή, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Αφροδίτη Κτενά, Διαμάντω Μανωλάκου και Χρήστος Τσοκάνης, και αναφέρει:

«Τις τελευταίες μέρες, εκτός από την περίπτωση της πρωταθλήτριας ΑμεΑ από την Ελευσίνα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας και μια άλλη απαράδεκτη προσπάθεια έξωσης. Αφορά οικογένεια που διαμένει στην οδό Ναϊάδων στην Πετρούπολη, που αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το fund απαιτούσε από την οικογένεια το ποσό των 35.000 ευρώ για να μην προχωρήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού. Η οικογένεια, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες, κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 29.000 ευρώ.

Το πιο εξωφρενικό δε της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ότι αν δινόταν ένα περιθώριο λίγων ημερών, είναι πιθανό η οικογένεια να έβρισκε το σύνολο του χρηματικού ποσού, ώστε να μη χάσει το σπίτι.

Το fund όμως "βιάστηκε" να προχωρήσει στη διαδικασία του πλειστηριασμού για διαφορά 6.000 ευρώ, με αποτέλεσμα το σπίτι να το αγοράσει μια τουριστική εταιρεία.

Η οικογένεια ζει με τον φόβο και με τις συνεχείς απειλές ότι θα προχωρήσει η διαδικασία της έξωσης, τη στιγμή που μιλάμε για μια οικογένεια που το συγκεκριμένο σπίτι είναι η πρώτη και μοναδική της κατοικία.

Οπως είναι λογικό, στην Πετρούπολη για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει γενικευμένη αγανάκτηση και δικαιολογημένος θυμός.

Μάλιστα, για το θέμα έκαναν δήλωση ο ίδιος ο δήμαρχος Πετρούπολης και πολλές προσωπικότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού, που συμπαραστέκονται στην οικογένεια και απαιτούν να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης και να επιστρέψει το σπίτι στην ιδιοκτησία της οικογένειας, με δεδομένο τον απαράδεκτο και βιαστικό τρόπο που βγήκε "στο σφυρί"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ