Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ο λαός να αντιταχθεί σε κάθε επικίνδυνο σχέδιο σε βάρος του και σε βάρος των άλλων λαών της περιοχής

Συναντήσεις ενημέρωσης με πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων είχε χθες ο ΥΠΕΞ

Eurokinissi

Συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τις οποίες παρείχε ενημέρωση για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Στην ατζέντα των συζητήσεων ήταν θέματα όπως το Κυπριακό, οι σχέσεις με την Αλβανία, την Τουρκία και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ τέθηκε και η ανάγκη τερματισμού της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού.

Εκ μέρους του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης ο Ν. Καραθανασόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Από τη συνάντηση ενημέρωσης με τον κ. Γεραπετρίτη επιβεβαιώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της λεγόμενης "γεωπολιτικής αναβάθμισης" της χώρας, αποτελεί τον "σημαιοφόρο" των επικίνδυνων ΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή, σε μια περίοδο μάλιστα που οι ανταγωνισμοί οξύνονται και ο κίνδυνος επέκτασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων είναι κάτι παραπάνω από ορατός, ιδιαίτερα μετά τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Αποτελεί δε τον ένθερμο υποστηρικτή των προσπαθειών του γγ του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό σε συνέχεια των διευθετήσεων του Κραν Μοντανά, που προωθούν διχοτομικού χαρακτήρα "λύσεις" στη βάση των δύο "συνιστώντων κρατών".

Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρχει ούτε από την πολιτική των λεγόμενων "ήρεμων νερών" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που τελικά διαμορφώνονται με βάση τις ΝΑΤΟικές επιδιώξεις.

Ο λαός με την πάλη του πρέπει να να αντιταχθεί και να ματαιώσει κάθε επικίνδυνο σχέδιο σε βάρος του και σε βάρος των άλλων λαών της περιοχής».

«Ζυγισμένοι - στοιχισμένοι» ξανά ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Ο Γ. Γεραπετρίτης είχε ακόμα συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, τον πρόεδρο της «Νίκης» Δημήτρη Νατσιό και τον Β. Στίγκα από τους «Σπαρτιάτες», ενώ θα ενημερώσει την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου αύριο Τετάρτη.

Μετά τη συνάντηση του Στ. Κασσελάκη με τον ΥΠΕΞ, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα Ελληνοτουρκικά, στηρίζοντας ουσιαστικά την κυβερνητική γραμμή, που προμηνύει επικίνδυνους «συμβιβασμούς», καθώς σημείωσε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες, τονίζοντας ότι η ύφεση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι θετική, αλλά ο διάλογος πρέπει να προωθηθεί στη βάση της ειλικρίνειας, του αμοιβαίου σεβασμού και του διεθνούς δικαίου, με την Ελλάδα να καθιστά σαφείς τις κόκκινες γραμμές της».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση τόνισε την ανάγκη επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, προτάσσοντας παράλληλα την «ενεργή συμμετοχή της ΕΕ»: «Αυτή είναι η θέση της παράταξής μας και θεωρούμε πως στο τραπέζι του διαλόγου πρέπει να έχει ενεργή συμμετοχή η ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ