Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΕΛΕΡΗ
Με πενθήμερη άδεια στο Στρασβούργο μέσω Αθήνας

Στο Στρασβούργο βρίσκεται από χθες ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής Φρέντι Μπελέρης, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα ευρωβουλευτή και να συμμετάσχει στην εναρκτήρια Ολομέλεια του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Φρ. Μπελέρης έλαβε πενθήμερη άδεια από τη διεύθυνση των φυλακών Φιέρι, όπου κρατείται, και θα πρέπει να επιστρέψει εκεί το Σάββατο 20 Ιούλη για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, καθώς έχει καταδικαστεί για εξαγορά ψήφων στις τοπικές εκλογές του Μάη του 2023.

Χθες το πρωί μεταφέρθηκε από τις φυλακές με αυτοκίνητο της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, και από εκεί ταξίδεψε αεροπορικώς στην Αθήνα. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο βουλευτής της ΝΔ Αγγελος Συρίγος.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο Φρ. Μπελέρης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, και αργότερα χθες επιβιβάστηκε στην πτήση για Στρασβούργο.

Σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στην Αθήνα είπε μεταξύ άλλων ότι «η περιπέτειά μου φτάνει στο τέλος της» και έκανε λόγο για σκευωρία εναντίον του, σημειώνοντας πως την αθωότητά του παραδέχονται πλέον και στην Αλβανία. «Θεωρώ ότι δεν είναι αυτονόητο για τη χώρα όπου ζούμε το κράτος δικαίου, το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Θέλω να βοηθήσω σε αυτά», πρόσθεσε.

Στη συνάντηση στο Μαξίμου, κατά τον μεταξύ τους διάλογο ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως «αυτό θέλουμε κι εμείς, και να ξέρεις - εξάλλου, νομίζω το έχω αποδείξει έμπρακτα αυτό - στέκομαι δίπλα στον λαό της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Εχουμε κάθε λόγο και εμείς να θέλουμε μια Αλβανία η οποία κάνει πρόοδο στα ζητήματα αυτά, η οποία έρχεται πιο κοντά στην Ευρώπη, τηρώντας όμως απαρέγκλιτα τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις», αναποδογυρίζοντας για άλλη μια φορά τον ρόλο της ιμπεριαλιστικής ένωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ