Πέμπτη 25 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Νέες διαδηλώσεις ενάντια στο ισραηλινό έγκλημα και στη στήριξη των ΗΠΑ

Με αφορμή την επίσκεψη του Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον

Από την κινητοποίηση μέσα στο Καπιτώλιο, με συνθήματα ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα και στον εξοπλισμό του Ισραήλ από τις ΗΠΑ
Από την κινητοποίηση μέσα στο Καπιτώλιο, με συνθήματα ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα και στον εξοπλισμό του Ισραήλ από τις ΗΠΑ
Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο ισραηλινό έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και στη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στο κράτος - δολοφόνο πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσιγκτον, με αφορμή την επίσκεψη Νετανιάχου μετά από πρόσκληση της ηγεσίας του Κογκρέσου, Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών.

Ηδη από το βράδυ της Τρίτης εκατοντάδες Αμερικανοεβραίοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο Κάνον του Καπιτωλίου, φωνάζοντας συνθήματα κατά τη γενοκτονίας από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Οχθη, καθώς και ενάντια στον εξοπλισμό του κράτους - δολοφόνου από την κυβέρνηση Μπάιντεν - Χάρις.

Εκατοντάδες διαδηλωτές εισήλθαν στο κτίριο που στεγάζει τα γραφεία βουλευτών και γερουσιαστών, συνεχίζοντας την κινητοποίησή της.

Σε μία ακόμα επίδειξη κρατικής καταστολής, η αστυνομία του Καπιτωλίου συνέλαβε περίπου 400 διαδηλωτές, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της κινητοποίησης.

Χθες, ανήμερα της ομιλίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, χιλιάδες διαδηλωτές με συνθήματα και παλαιστινιακές σημαίες πραγματοποίησαν συγκέντρωση κοντά στο Καπιτώλιο. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός Σούζαν Σάραντον. Διαδηλωτές απαίτησαν άμεση εκεχειρία στη Γάζα και συμφωνία για ανταλλαγή των Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους σε φυλακές του Ισραήλ.

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε χθες από διαδηλωτές και στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Watergate Hotel», όπου διαμένουν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και η συνοδεία του, ενώ διαδήλωση έξω από το κτίριο είχε πραγματοποιηθεί και το βράδυ της Τρίτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φουντώνουν διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο απέναντι στις νέες ισραηλινές κτηνωδίες (2024-05-29 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν με θάρρος: «Αυτό είναι Γενοκτονία!» (2024-05-28 00:00:00.0)
Νέες μαζικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο (2024-02-21 00:00:00.0)
Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στη σφαγή στη Γάζα και στην εμπλοκή (2024-01-24 00:00:00.0)
Νέα διαμαρτυρία από εργαζόμενους στο αμερικανικό Κογκρέσο (2023-11-10 00:00:00.0)
Εντείνονται οι διαδηλώσεις Αφρικανών μεταναστών (2014-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ