Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Δολοφονική επίθεση σε υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλο

Καταδικάζει ο δημοκρατικός κόσμος του Νομού Ηλείας τη βάρβαρη επίθεση κατά του στελέχους της ΝΑΣ Ηλείας

Η Νάντια Καπαρέλη ενώ προσπαθεί να συνέλθει από το δολοφονικό χτύπημα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΗ- ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Η Νάντια Καπαρέλη ενώ προσπαθεί να συνέλθει από το δολοφονικό χτύπημα
Δολοφονική επίθεση από «γνωστούς-αγνώστους» του Πύργου δέχτηκε προχτές αργά το βράδυ η Νάντια Λυμπεροπούλου - Καπαρέλη, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με τη ΝΑΣ Ηλείας, μέλος της Επιτροπής Ηλείας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και σύζυγος του υποψήφιου δημάρχου Πύργου με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), Πέτρου Καπαρέλη, ενώ βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το εκλογικό κέντρο της ΔΑΣ.

Οι τραμπούκοι σε ενέδρα που της έστησαν κοντά στο εκλογικό κέντρο της ΔΑΣ και εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι, της επιτέθηκαν πισώπλατα χωρίς η Νάντια Λυμπεροπούλου - Καπαρέλη να τους αντιληφθεί και της κατάφεραν ένα δυνατό χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού με μια στενόμακρη μαρμάρινη πλάκα, η οποία και έσπασε σε τρία κομμάτια (!!!), με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος αναίσθητη. Ισως, το σπάσιμο της μαρμάρινης πλάκας, που έγινε δολοφονικό όργανο στα χέρια των τραμπούκων, να της έσωσε τη ζωή, καθώς κανείς δε γνωρίζει ποια θα ήταν η συνέχεια αν δεν έσπαζε και αυτοί συνέχιζαν τα χτυπήματα.

Από την κραυγή του πόνου πετάχτηκαν δύο γυναίκες που βρίσκονταν σε ένα διπλανό μαγαζί και κάλεσαν αμέσως σε βοήθεια, ενώ άρχισε να συρρέει πολύς κόσμος που έσπευσε να βοηθήσει αλλά και να ενημερωθεί για το τι έγινε.

Η μεταφορά της στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, όπου και διακομίστηκε με ασθενοφόρο, κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς το Νοσοκομείο Πύργου δε διαθέτει αξονικό τομογράφο προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις. Το δολοφονικό αυτό χτύπημα, που θα μπορούσε να είχε στοιχίσει ακόμα και τη ζωή της Ν. Λυμπεροπούλου - Καπαρέλη, της προκάλεσε εγκεφαλική διάσειση, σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν, και από χτες το μεσημέρι νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Πύργου, χωρίς να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Χτες το απόγευμα την επισκέφτηκε στο νοσοκομείο η Λουίζα Ράζου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για να δει την εξέλιξη της υγείας της και να της ευχηθεί ταχεία ανάρρωση. Η Ν. Λυμπεροπούλου - Καπαρέλη δήλωσε από το κρεβάτι του πόνου πως «αυτή η επίθεση δεν είναι ικανή να με καθηλώσει όπως και τους υπόλοιπους αγωνιστές που συμμετέχουν στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια» και κάλεσε το λαό του νομού να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τους αγωνιστικούς συνδυασμούς της ΝΑΣ και της ΔΑΣ.

Να θυμίσουμε ότι οι «γνωστοί-άγνωστοι» τραμπούκοι, που δρουν στον Πύργο, είχαν χτυπήσει και στο παρελθόν με ανάλογο τρόπο στην προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών το 1999, με θύμα τότε τον γραμματέα της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, Αγγελο Μπούζη.

Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο, ο Πέτρος Καπαρέλης είχε δεχτεί απειλητικό τηλεφώνημα, το οποίο ουσιαστικά τον προειδοποιούσε για τραμπούκικη επίθεση εν ευθέτω χρόνο.

Ο λαός του Πύργου αλλά και ολόκληρου του νομού είναι συγκλονισμένος από τη δολοφονική και άνανδρη επίθεση και προσπαθεί με κάθε τρόπο να συμπαρασταθεί στην Ν. Λυμπεροπούλου - Καπαρέλη.

Η ΔΑΣ Πύργου σε ανακοίνωσή της, που εξέδωσε αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον της Νάντιας Λυμπεροπούλου - Καπαρέλη, τονίζει: «Στόχος της εγκληματικής αυτής ενέργειας είναι μπροστά στις εκλογές να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος της πόλης μας που συσπειρώθηκαν στο ψηφοδέλτιό μας δίνοντας μια νέα ελπιδοφόρα προοπτική για την αλλαγή των συσχετισμών.

Καλούμε το λαό του Πύργου να καταδικάσει με τον αγώνα του τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες και να συσπειρωθεί γύρω από το συνδυασμό μας για να δώσουμε μια αποφασιστική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική».

Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ τονίζει: «Οι κομμουνιστές, οι συνεργαζόμενοι μαζί τους, όλοι οι εργαζόμενοι και ο λαός του νομού δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες επιθέσεις. Με τον αγώνα τους και με την ψήφο τους στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια του νομού θα δώσουν την απάντησή τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η χτεσινοβραδινή (σ.σ. προχτεσινή) δολοφονική απόπειρα σε βάρος της Νάντιας Καπαρέλη, υποψήφιας νομαρχιακής συμβούλου της ΝΑΣ και συζύγου του υποψήφιου δημάρχου Πύργου Πέτρου Καπαρέλη, δεν είναι ένα αποσπασματικό γεγονός. Γίνεται μέσα σε ένα κλίμα έντονου αντικομμουνισμού και τρομοκράτησης που μεθοδευμένα διαχέεται μπροστά στις εκλογές με ευθύνη της κυβέρνησης. Ειδικά στην πόλη του Πύργου είναι γνωστοί από χρόνια οι μηχανισμοί του παρακράτους, που συντηρούνται με την ανοχή της αστυνομίας. Μόνο έτσι εξηγείται η επιθετική στάση του αξιωματικού Υπηρεσίας απέναντι σε στελέχη του ΚΚΕ και της ΝΑΣ στην παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν το ίδιο βράδυ στην Αστυνομία.

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που υποθάλπουν και συντηρούν χρόνια ολόκληρα τέτοιους μηχανισμούς, είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της επίθεσης. Οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες που εμφανίζονται να καταδικάζουν το γεγονός, οφείλουν να πάρουν θέση για τις αιτίες και τις πολιτικές που εκτρέφουν και ανέχονται τα φαινόμενα αυτά στην πόλη μας. Οχι να βγάζουν ανώδυνες ανακοινώσεις περί "δημοκρατικών θεσμών".

Με την επίθεση αυτή προσπαθούν οι μηχανισμοί της άρχουσας τάξης να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές που συσπειρώθηκαν μαζί με τους κομμουνιστές στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια στο Νομό Ηλείας. Προσπαθούν να τους εμποδίσουν να δώσουν τη μάχη των δημοτικών εκλογών από καλύτερες θέσεις για την προοπτική διεξόδου στο νομό μας και γενικότερα στη χώρα.

Οι κομμουνιστές, οι συνεργαζόμενοι μαζί τους, όλοι οι εργαζόμενοι και ο λαός του νομού δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες επιθέσεις. Με τον αγώνα τους και με την ψήφο τους στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια του νομού θα δώσουν την απάντησή τους:

  • Θα καταδικάσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έθρεψαν τέτοιους μηχανισμούς
  • Θα καταψηφίσουν τους πολιτικούς τους εκπροσώπους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού
  • Θα υπερψηφίσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια στο νομό, μοναδική εγγύηση για ριζικές αλλαγές στην ΤΑ και μοναδική προοπτική για την οικοδόμηση του Λαϊκού Μετώπου στη χώρα μας, που θα βάλει φρένο και θα αφοπλίσει τέτοια δολοφονικά χέρια».

To αποτρόπαιο αυτό γεγονός κατήγγειλαν με σχετικές ανακοινώσεις τους η ΝΕ Ηλείας του ΠΑΣΟΚ και ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Νώντας Κυριαζής.

Η Ασφάλεια στον Πύργο ανακοίνωσε πως έχουν προσαχθεί ύποπτοι, χωρίς να προβεί σε άλλες λεπτομέρειες, και πως η διαδικασία εντοπισμού των δραστών συνεχίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ