Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Μεθοδεύσεις αλλαγής του αρμόδιου εισαγγελέα

Από τον τόπο δολοφονίας του Στιούαρτ το 1991 από τη «17Ν»
Από τον τόπο δολοφονίας του Στιούαρτ το 1991 από τη «17Ν»
Θέμα αλλαγής του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών στην έρευνα της υπόθεσης «17 Νοέμβρη», Κ. Καρούτσου, ή υποβάθμισής του, με την τοποθέτηση και δεύτερου εισαγγελέα που θα έχει την ευθύνη για τις έρευνες, έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του Τύπου («Βήμα», «Απογευματινή» και «Ελευθεροτυπία») και με αφορμή άτυπη αναφορά του Κ. Καρούτσου πριν μια δεκαετία περίπου για προσβάσεις της «17 Νοέμβρη» στον κρατικό μηχανισμό και ότι «ακουμπά» συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Το θέμα τέθηκε χτες στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος παρέπεμπε στην ...ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Ανώτατη δικαστική πηγή αφ' ενός διέψευδε χτες τα δημοσιεύματα, αφ' ετέρου επιβεβαίωσε την τοποθέτηση ενός ακόμη εισαγγελέα, προσθέτοντας ότι ήταν αποφασισμένη από την πρώτη ημέρα η τοποθέτηση και δεύτερου εισαγγελέα, ισόβαθμου του κυρίου Καρούτσου.

Να σημειωθεί ότι το προχτεσινό «Βήμα» σημείωνε ότι θα τοποθετηθεί στις έρευνες για την τρομοκρατία εισαγγελέας από τους αρχαιότερους στην επετηρίδα, ως υπεύθυνος για την τρομοκρατία. Στα ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν ότι η τοποθέτηση άλλου εισαγγελικού λειτουργού ως εποπτεύοντος τις ανακρίσεις, δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι στο παρελθόν ο εισαγγελικός λειτουργός Κ. Καρούτσος είχε επιληφθεί της αξιολόγησης των εγγράφων που είχε αφήσει ο εισαγγελέας Δ. Τσεβάς και είχε προχωρήσει σε μια άτυπη ανυπόγραφη αναφορά, όπου μεταξύ άλλων σημείωνε ότι τα μέλη της «17 Νοέμβρη» διαθέτουν προσβάσεις με πληροφοριοδότες στον κρατικό μηχανισμό. Επίσης, στο ίδιο δημοσίευμα, σημείωνε ότι το φαινόμενο της τρομοκρατίας στη χώρα μας σχετίζεται ή «ακουμπά» συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και συγκεκριμένα πρόσωπα.

ΤΟ 38αρι περίστροφο της «17Ν»

Eurokinissi

ΤΟ 38αρι περίστροφο της «17Ν»
Στη μάλλον χλιαρή διάψευση της ανώτατης δικαστικής πηγής για την υποβάθμιση Κ. Καρούτσου επίσης αναφέρεται ότι:

- Η ίδια τακτική είχε ακολουθηθεί και στην περίπτωση του σκανδάλου «Κοσκωτά», παρόλο που ήταν μικρότερης σημασίας και συνεπώς είναι αδιανόητος οποιοσδήποτε περιορισμός του έργου του κ. Καρούτσου, το οποίο θα διεξάγει εκ παραλλήλου με τον συνάδελφό του.

- Ο Κ. Καρούτσος έχει αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις για τη «17 Νοέμβρη» και γενικότερα την τρομοκρατία, ενώ ο δεύτερος εισαγγελέας θα οριστεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Π. Βέρροιο, μετά τις 15 Σεπτέμβρη που αρχίζει το νέο δικαστικό έτος, όταν θα έχουν επιστρέψει από τις άδειές τους οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί.

- Ο Κ. Καρούτσος ήταν προϊστάμενος Τμήματος Υπηρεσίας, όταν είχαν αρχίσει οι αποκαλύψεις για τη δράση της «17 Νοέμβρη» και δεν έχει διανοηθεί κανένας ότι έχει οποιαδήποτε σημασία μια ανεπίσημη υπηρεσιακή αναφορά, η οποία βασίζονταν στα μέχρι τότε γνωστά γεγονότα για την τρομοκρατία και την «17 Νοέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ