Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
Από κάθε γωνιά της χώρας για το συλλαλητήριο του Σαββάτου

Η ΠΑΘΕ, η Εγνατία, όλοι οι κάθετοι άξονες, οι οδικές υποδομές που χρόνια τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει, προκειμένου να θέσει στη διάθεση των αναγκών του κεφαλαίου για την καλύτερη μετακίνηση των εμπορευμάτων του, αυτή τη φορά επιτάσσονται από το λαό. Τους εργάτες, τους αγρότες, τη νεολαία, τους ανθρώπους του μόχθου, που θα ξεκινήσουν από κάθε γωνιά της χώρας για να ανταμώσουν το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Στο μεγάλο συλλαλητήριο καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που οργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» με αφορμή τα εγκαίνια της 67ης ΔΕΘ και την παρουσία του πρωθυπουργού.

Από τους χώρους δουλιάς, τα εργοστάσια, τα γιαπιά, τα γραφεία, τα μαγαζιά, τις συνοικίες, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, από τα χωριά και τα χωράφια, ο λαός που δε συναινεί, θα κινήσει από νωρίς, για να συναντηθεί στην πλατεία της ΧΑΝΘ στις 7 το απόγευμα. Για να στείλει μήνυμα παλλαϊκής αντίστασης στην τρομοκρατία των πολυεθνικών του κεφαλαίου, στην τρομοκρατία των τρομονόμων, της ανεργίας, της φτώχειας, της ανέχειας, των ναρκωτικών, των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Για ν' ανοίξει το δρόμο που θα οδηγήσει στη μεγάλη πανευρωπαϊκή διαδήλωση του Ιούνη του 2003, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των ηγετών της.

Με πρωτοβουλία Εργατικών Κέντρων, Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, Αγροτικών Συλλόγων και άλλων φορέων, οργανώνεται η μαζική μετακίνηση των διαδηλωτών. Και καλούνται όλοι να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, ώστε να μη μείνει κανείς έξω από το κομβόι της λαϊκής αντίστασης.

Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ, πρωταγωνιστής δε θα είναι ο πρωθυπουργός και η ετήσια κοροϊδία των προεκλογικών εξαγγελιών. «Πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, που θα «ομολογήσουν» στο φως της μέρας: «τρομοκρατούμε την πολιτική που τρομοκρατεί τη ζωή μας».

Τους ύποπτους τους ξέρουμε. Τα στοιχεία τα έχουμε. Την υπόθεση τη «δέσαμε». Πρέπει, λοιπόν, να τους καταδικάζουμε σε ανατροπή της πολιτικής τους. Να προστατεύουμε τη δημοκρατία από το «γύψο».

Γι' αυτό είναι καθήκον όλων να υψώσουμε τη γροθιά και να παλέψουμε για την καθημερινή δημοκρατία της μόνιμης και σταθερής απασχόλησης, του ελέγχου της ακρίβειας και της δραστικής αύξησης του εργατικού εισοδήματος, της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους, της προστασίας του δημόσιου πλούτου από τα αρπακτικά του ιδιωτικού τομέα. Να παλέψουμε για τη δημοκρατία στους τόπους δουλιάς, στην ενημέρωση, στην κοινωνία.

Θεσσαλονίκη

Κάτω από αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι γυναίκες και η νεολαία, που δε «μασάνε» απέναντι σε όσους καθημερινά τους τρομοκρατούν, ετοιμάζονται να δώσουνε τα χέρια σε μια πορεία αντίστασης, αξιοπρέπειας, ζωής. Να «υποδεχτούνε» στη Θεσσαλονίκη τον «φερόμενο ως καθοδηγητή» της πολιτικής της καθημερινής τρομοκρατίας της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της φτώχειας, της κατάργησης δημοκρατικών δικαιωμάτων, της επίθεσης στο δικαίωμα στη μόρφωση, στη δωρεάν Παιδεία και Υγεία. Τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό βεβαιώνεται από τις περιοδείες που πραγματοποιούνται καθημερινά στους χώρους δουλιάς, στις συνοικίες, στην αγορά, στα στέκια νεολαίας.

Με αιχμή τα ζητήματα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως χρειάζεται πλέον να μπει σε εφαρμογή μποϊκοτάζ στην κυβερνητική πολιτική.

Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΑΜΥΛ, στην ΕΛΛΕΝΙΤ, στα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες του Μετάλλου. Οι εργαζόμενοι στην «Ομοσπονδία» της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης που μήνες τώρα είναι απλήρωτοι, βιώνουν τις επιπτώσεις από την επίθεση στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις και την πολιτική ξεπουλήματός τους. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, που πλήττονται από τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Ολοι όσοι χτυπιούνται από την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα των στελεχών του ΠΑΜΕ. Και παρά τη στάση των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος, οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο.

Αντίστοιχο είναι το κλίμα και στο χώρο των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων. Αναδείχτηκε μέσα από την ευρεία σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ. Εκεί αποφασίστηκε πως οι ΕΒΕ θα πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση και να ενώσουν τη φωνή τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες του τομέα Φιλοσοφίας του ΑΠΘ, καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής.

Αγρότες

Για την επιτυχία των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων ετοιμάζονται μαζί με τους συναδέλφους τους όλης της χώρας και οι αγρότες του Εβρου, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα τους, με σταθερό και σαφή προσανατολισμό στα αιτήματα και στις μορφές πάλης.

Ως πρώτο σταθμό των νέων αγώνων που προγραμματίζουν και θα κλιμακωθούν με 2 συλλαλητήρια στο νομό, οι αγρότες του Εβρου, αποφάσισαν τη μαζική συμμετοχή τους στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο το Σάββατο στην πλατεία της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη. Την απόφαση πήραν μέσα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ν. Εβρου. Τις μέρες αυτές τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής περιοδεύουν στα χωριά του νομού και ενημερώνουν τους αγρότες σχετικά με τις εξελίξεις στο βαμβάκι και τις φαρμακερές προτάσεις της Κομισιόν για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ. Επίσης, καλούν τους συναδέλφους τους να δηλώσουν συμμετοχή για τη μεταφορά τους με πούλμαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ