Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αγωνιστική συμπαράταξη για το Μοσχάτο

Την «Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Τάκη Νικολόπουλο συγκροτούν η «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών» και η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία»

O υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου, Τάκης Νικολόπουλος
O υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου, Τάκης Νικολόπουλος
Με κεντρικό στόχο την ανατροπή των μεθοδεύσεων κυβέρνησης και δημοτικής πλειοψηφίας, που αποβαίνουν σε βάρος της πόλης του Μοσχάτου και των κατοίκων της, η «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών» και η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) κατεβαίνουν από κοινού στις εκλογές, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Τάκη Νικολόπουλου, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών και δημοτικός σύμβουλος.

Μοχλός της δράσης αυτής θα αποτελέσει η «Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία», στους κόλπους της οποίας κάλεσαν -σε συνέντευξη Τύπου- ο υποψήφιος δήμαρχος και οι παρατάξεις που τον στηρίζουν, όλες τις δημοκρατικές, αγωνιστικές δημοτικές δυνάμεις και τους πρωτοπόρους ενεργούς πολίτες του Μοσχάτου. «Χρειάζονται όλοι αυτοί που ως άτομα, ως μέλη κοινωνικών ομάδων, ως διοικητικά μέλη σωματείων και συλλόγων, ως ενεργοί πολίτες ξέρουν να αγωνίζονται εναντίον κάθε κατεστημένου, παίρνοντας τη ζωή και το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους στα χέρια τους», σημείωσε ο Τ. Νικολόπουλος στη συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος κατήγγειλε το σημερινό προεκλογικό σκηνικό που έχει στηθεί στην πόλη, καθώς «αποβλέπει στη διαιώνιση του κατεστημένου των λεγόμενων ισχυρών της εξουσίας».

Καταθέτοντας τη φιλοσοφία του νέου συνδυασμού, ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε την αναγκαιότητα ο κάθε δήμος να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και να διεκδικεί μαζί τους λύσεις στα γενικότερα προβλήματά τους. Σημείωσε, επίσης, την αντίθεσή του στη φορολόγηση των δημοτών και τόνισε πως η ΚΕΔΚΕ πρέπει να διεκδικήσει τα χρήματα που χρωστά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση.

Τη συμμετοχή της στο συνδυασμό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ: «Η ΔΑΣ που από τη μεταπολίτευση έως σήμερα έχει συμβάλει με τη συμμετοχή της, μέσα και έξω απ' το Δημοτικό Συμβούλιο σε κάθε μικρό είτε μεγάλο αγώνα της πόλης μας, θεωρεί ότι για να υπάρξει αλλαγή, διέξοδος από την κατάσταση αυτή χρειάζεται συνεργασία όλων εκείνων των δυνάμεων, που κάτω από ένα κοινό πρόγραμμα θέλουν να αγωνιστούν για μια άλλη ΤΑ, αποφάσισε στις επικείμενες εκλογές να στηρίξει την υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου, Τ. Νικολόπουλου, ανθρώπου με παρουσία στα δημοτικά πράγματα του Μοσχάτου και συμμετοχή σε κοινωνικές και αγωνιστικές δραστηριότητες».

Στην ίδια ανακοίνωση η ΔΑΣ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή, η οποία ακολουθεί τη λογική της μετατροπής των δήμων σε φορολογικά γραφεία. Αποδέχεται αρμοδιότητες, όπως βρεφονηπιακούς σταθμούς και γήπεδα, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. Υποαπασχολεί νέους σε εταιρίες, που αποτελούν προθάλαμο για την ανεργία, καλλιεργώντας πελατειακές σχέσεις. Συναίνεσε στη δημιουργία γέφυρας πάνω από τον Κηφισό και με εμφανή υποκρισία μηνύει τώρα τους εργολάβους.

Η «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών» καλεί σε ανακοίνωσή της τις προοδευτικές δυνάμεις και πολίτες να «αγωνιστούν για την αναστροφή της πολιτικής του "γιες μεν" και του οσφυοκαμπτισμού, που εφαρμόζει η σημερινή δημοτική πλειοψηφία, στις βουλές και τα κελεύσματα του κρατικού και κυβερνητικού μηχανισμού».

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν: αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Χρ. Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Ο Θ. Πέππας, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ. Η Τ. Μητσέα, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ. Οι Γ. Σιγάλας και Φ. Παπαδόπουλος από τη ΔΑΣ. Ο Π. Γρυμπάμπης από την Επιτροπή Εργαζομένων του ΔΗΚΚΙ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση είναι σκάνδαλο (2006-09-20 00:00:00.0)
«Να δυναμώσει η αγωνιστική συμμαχία» (2006-03-16 00:00:00.0)
Πιλότος στη μερική απασχόληση η νομαρχία (2005-02-11 00:00:00.0)
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑΣ (2002-09-15 00:00:00.0)
Νάσος Γιακαλής (1998-10-18 00:00:00.0)
Αναπάντητα ερωτήματα από τη δημοτική αρχή (1998-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ