Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα χτεσινά δημοσιεύματα

Το «Βήμα» υποστηρίζει ότι η Αντιτρομοκρατική αναζητά το ρόλο επτά νέων προσώπων, μεταξύ αυτών «ενός Αμερικανού που έχει εργαστεί στη NASA και της συζύγου του που είναι στενοί συγγενείς της συμβίας του άφαντου Δ. Κουφοντίνα». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην κατάθεσή της η Στ. Σωτηροπούλου, αδερφή της πρώην συζύγου του Σ. Ξηρού, «μιλά για τα ταξίδια της Αγγελικής, το 1983 και το 1992, στις ΗΠΑ για να επισκεφτεί την άλλη αδελφή της Σοφία. Αγνωστο παραμένει αν στο δεύτερο τουλάχιστον ταξίδι της στις ΗΠΑ συνόδευσε την Αγγελική Σωτηροπούλου ο "υπερ-καταζητούμενος" Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο σύζυγος της κυρίας Σοφίας Σωτηροπούλου, συνεχίζει η εφημερίδα, είναι Αμερικανός που διέμενε παλιότερα στην Ελλάδα και εμφανίζεται ως δάσκαλος καταδύσεων που έχει εργαστεί στη ΝΑSΑ και έχει πάρει σύνταξη από Στρατιωτικό Σώμα των ΗΠΑ».

Η «Καθημερινή» αναφέρει ότι σύντομα θα δοθεί δικαστική έγκριση για λήψη αίματος από τα συλληφθέντα μέλη της «17 Ν», προκειμένου να προχωρήσουν στη διασταύρωση των δειγμάτων DNA, που αποκωδικοποίησαν από το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα κρησφύγετα της οργάνωσης. «Οταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και εφόσον υπάρξει δείγμα DNA, το οποίο δε θα έχει αναγνωριστεί, άρα θα ανήκει σε κάποιο άτομο πέραν των συλληφθέντων, αναμένεται να ζητηθεί έγκριση για επέκταση του ελέγχου σε βασικούς υπόπτους για εμπλοκή στην οργάνωση και συμμετοχή στις ενέργειές της».

Η «Χώρα» υποστηρίζει ότι αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό της 29ης Ιούνη «κατέθεσε στις Αρχές ότι στην επιχείρηση συμμετείχε και τρίτο άτομο - εκτός του Σ. Ξηρού και του Δ. Κουφοντίνα - το οποίο θα πρέπει να ήταν και ο οδηγός του οχήματος που βρήκαν οι Αρχές παρατημένο λίγα μέτρα από τον τόπο της έκρηξης». Μάλιστα, η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι αυτό το τρίτο άτομο «βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο με τις κλεμμένες κρατικές πινακίδες».

Η «Απογευματινή», επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, σημειώνει ότι «η στιγμή που η πρώτη γυναίκα μέλος της "17 Ν" θα περάσει την πόρτα της Αντιτρομοκρατικής έχει φτάσει», τονίζοντας ακόμη ότι «η σύλληψη της μυστηριώδους γυναίκας, που δεν έχει σχέση με την περίφημη Αννα της ιδρυτικής ομάδας, είναι θέμα ημερών, αν όχι ωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ