Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο δήμος εξακολουθεί να χρωστά στους εργαζόμενους

Ενώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να χρωστά χρήματα στους εργαζόμενους, που αρνείται να πληρώσει με ευθύνη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ενόψει εκλογών, υπόσχεται στους Θεσσαλονικείς «λαγούς με πετραχήλια». Και προβάλλει την παράταξή του ως αυτή που «υπηρετεί αξίες» και «παράγει έργο». Η αξία όμως του να αμείβονται οι εργαζόμενοι για την εργασία τους φαίνεται πως δεν είναι και τόσο σημαντική για το δήμαρχο. Αφού ο δήμος χρωστά σε κάθε εργαζόμενο από 3.000 μέχρι 5.000 Ευρώ!

Στο πλευρό των εργαζομένων, που διεκδικούν το αυτονόητο, έχει ταχθεί κατ' επανάληψη ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», τόσο μέσα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και με τη στήριξη των κινητοποιήσεών τους.

Η συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων στο δήμο «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» καταγγέλλει την άρνηση του δημάρχου να καταβάλει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, που προέρχονται από τη μη καταβολή του πριμ παραγωγικότητας, αν και υπάρχει, όπως τονίζει, «νομοθετική ρύθμιση του χρέους από τον Μάιο του 2002 (ΦΕΚ 1-5-2002) που ο Δήμαρχος αρνείται να τη δεχτεί».

Η ΔΑΣ καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει άμεσα και να δώσει λύση στο χρονίζον πρόβλημα. Να κάνει δηλαδή αποδεκτή τη συμβιβαστική επίλυση που προβλέπει ο νόμος. Καλεί ακόμα τον κάθε δημοτικό σύμβουλο να αναλάβει την ευθύνη του για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Οι εργαζόμενοι του δήμου βρίσκονται έτσι κι αλλιώς σε δεινή οικονομική κατάσταση τα τελευταία χρόνια λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης. Δυστυχώς, επιδεινώνεται και λόγω της στάσης του δημάρχου, που μάλιστα διεκδικεί και πάλι τη δημαρχία, πιθανά ποντάροντας σε δημότες και εργαζόμενους με ασθενή μνήμη.

Ομως οι πολίτες που δεν ξεχνούν την πρακτική της Διοίκησης του Δήμου και την πολιτική φοροεπέλασης σε βάρος τους, τον καλούν, να πληρώσει τα χρέη του στους εργαζόμενους, να δείξει έμπρακτα πως στηρίζει τις διεκδικήσεις τους και να αφήσει τα μεγάλα λόγια για την αναμόρφωση της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ