Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εδειξαν διαδηλώνοντας τον ένοχο

Φωνή καταδίκης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που «γεννά» την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στην αγορά, και μήνυμα έντασης της πάλης για τη διεκδίκηση της προστασίας και της ενίσχυσης των λαϊκών εισοδημάτων, ήχησε χτες στο Βόλο, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα. Στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έγιναν στις τρεις πόλεις έδωσαν μαχητικά το «παρών» τους εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νέοι για να διαμηνύσουν στην κυβέρνηση πως ο αγώνας τους θα είναι αποφασιστικός και συνεχής.

Στο Βόλο, η αγωνιστική συγκέντρωση, που διοργάνωσε με ομόφωνη απόφασή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου (ΕΚΒ) και έγινε στην πλατεία Ελευθερίας, ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό, ενώ ενθουσιώδης ήταν η συμμετοχή των νέων. Ξεχωριστό, αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Απ. Νάνος, μέλος της διοίκησης του ΕΚΒ, στέλεχος του ΠΑΜΕ και υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα σε μποϊκοτάζ κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Μίλησαν, επίσης, ο Αντ. Τυλιγάδας, πρόεδρος του ΕΚΒ, και ο Γ. Κίτσος, μέλος της διοίκησης. Ακολούθησε μεγαλειώδης πορεία στους δρόμους του Βόλου, η οποία κατέληξε στη Νομαρχία Μαγνησίας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, ο Ν. Γκατζής, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη» και βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, οι Γ. Λούμας και Γ. Χαρμάνης, υποψήφιοι δήμαρχοι με τους αγωνιστικούς συνδυασμούς στους Δήμους Νέας Ιωνίας και Ιωλκού, αντίστοιχα, κ.ά.

Στην Καρδίτσα πραγματοποιήθηκε αγωνιστική λαϊκή συγκέντρωση, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο. Η συγκέντρωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο. Η προγραμματισμένη πορεία δεν μπόρεσε να γίνει καθώς άρχισε καταρρακτώδης βροχή.

Μαχητική ήταν και η πικετοφορία που έγινε το βράδυ στους δρόμους των Τρικάλων, την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ