Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
«Να δυναμώσει η αγωνιστική συμμαχία»

Ο Γιώργος Καρούμπας, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης
Ο Γιώργος Καρούμπας, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης
Κάλεσμα συσπείρωσης στον αγώνα που δίνουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και την Κομμουνιστική Ανανέωση για μια Αυτοδιοίκηση που θα στέκεται αρωγός στους αγώνες των εργαζομένων και θα αντιστέκεται στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που καταστρατηγεί κεκτημένα, έστειλαν προχτές όσοι παραβρέθηκαν, στην αίθουσα του παλιού δημαρχείου Νέας Σμύρνης, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΔΑΣ).

Με κεντρικό σύνθημα «Δυναμώστε την αγωνιστική συμμαχία», η ΔΑΣ κάλεσε τους Νεοσμυρνιώτες, στις επικείμενες τοπικές εκλογές, να ψηφίσουν με πολιτικό κριτήριο, να αποδυναμώσουν το δικομματισμό.

«Στόχος μας είναι μια ουσιαστική ΤΑ και όχι μια Αυτοδιοίκηση που θα διαχειρίζεται το σύστημα», σημείωσε χαρακτηριστικά, στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος νομάρχης Αθηνών της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ), Ηλίας Νικολόπουλος. Και συμπλήρωσε ότι σήμερα «η ΤΑ έχει μετατραπεί σε μια δημόσια υπηρεσία», με το στόχο - όπως λένε - να εξυπηρετεί τον πολίτη. Ομως η έννοια της Αυτοδιοίκησης - συνέχισε ο Ηλ. Νικολόπουλος - είναι ο πολίτης να μετέχει και να συναποφασίζει. Αναφερόμενος, τέλος, στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ο υποψήφιος νομάρχης σημείωσε ότι υποβαθμίζει παραπέρα την Αυτοδιοίκηση, καθώς «της μεταβιβάζει κρατικές αρμοδιότητες, που σημαίνει ότι υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο».

Σε συστράτευση στον κοινό αγώνα για τη Νέα Σμύρνη της ανθρωπιάς, της αντίστασης και της αλληλεγγύης κάλεσε ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Καρούμπας. «Στη Ν. Σμύρνη - συμπλήρωσε - αποτυπώθηκε μηδενικό έργο» και ανέφερε χαρακτηριστικά τη μείωση του πρασίνου, την απουσία θεσμών λαϊκής συμμετοχής και κοινωνικής πρόνοιας. Ο υποψήφιος δήμαρχος κατήγγειλε τη λειτουργία των δήμων «ως ιμάντες μεταβίβασης επιλογών της κυβέρνησης και της ολιγαρχίας» για να συμπληρώσει: «Θέλουμε ένα δήμο πρωτοπόρο στους αγώνες για καλύτερη ζωή».

Τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση, καθώς μέσα από αυτήν διοχετεύεται η αντιλαϊκή πολιτική, με την προώθηση μέτρων όπως η επιβολή νέων φόρων, η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, κλπ. επισήμανε, χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Κώστας Μαρκέτης. Με το μήνυμα «ξεκινάμε καλά», άνοιξε το χαιρετισμό του, εκ μέρους της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, ο Γιώργος Αδαμίδης. Για να συμπληρώσει: «Εχουμε στο μυαλό μας την επαναστατική αντίληψη της κοινωνίας, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Τη μετατροπή της ΤΑ σε «εργαλείο αποτελεσματικής εφαρμογής της νεοφιλελεύθερης, δεξιάς πολιτικής», υπογράμμισε ο Νίκος Μπουζάνης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ. Αντίθετα, «εμείς θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση και έναν δήμαρχο που θα αντιστέκεται και θα διεκδικεί περισσότερα για τους δημότες».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Βίκυ Αράπη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ, ο υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου, Θωμάς Πέπας, και εκπρόσωποι τοπικών φορέων της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ