Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Εργα και ημέρες της διοίκησης

Τεράστιες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη. Αποδοχή της εργασίας με μερική απασχόληση στο δήμο. Ανυπαρξία βρεφονηπιακών σταθμών και σημαντικές ελλείψεις σε δημοτικούς και πολιτιστικούς χώρους. Κερδοσκοπία σε βάρος του δήμου, από τους επιχειρηματίες της πόλης. Αυτά είναι τα κύρια «έργα» της διοίκησης του δήμου της Νέας Σμύρνης, με δήμαρχο τον Γ. Κουτελάκη, ο οποίος εξελέγη ως υποψήφιος του ΣΥΝ και με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1998 μέχρι και σήμερα τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν κατά 45%! Μόνο για το 2005, τα τέλη αυξήθηκαν κατά 12%. Η δημοτική αρχή ουδέποτε διεκδίκησε την καταβολή των παράνομα παρακρατηθέντων πόρων που από το 1992 μέχρι σήμερα, το ποσό υπολογίζεται ότι έχει ξεπεράσει τα 20 δισ. δραχμές.

Με απόφασή της, η πλειοψηφία τάχτηκε και ...«επίσημα» υπέρ της μερικής απασχόλησης ως εργασιακού καθεστώτος, βάσει του οποίου μπορούν να γίνονται προσλήψεις στο δήμο.

Δεν υπάρχει ούτε ένας βρεφονηπιακός σταθμός και μόλις πέντε παιδικοί, οι οποίοι στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια (π.χ. προβλήματα υγρασίας, ή βρίσκονται σε όροφο με αποτέλεσμα τα παιδιά να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες).

Δεν υπάρχει Κέντρο Νεότητας και δημοτική βιβλιοθήκη. Από την άλλη, οι δύο δημοτικοί κινηματογράφοι («Φιλίπ» και «Σπόρτιγκ») αφού αγοράστηκαν με δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που οι δημότες θα ξεχρεώνουν τα επόμενα 25 χρόνια, παραχωρήθηκαν σε ιδιώτη για εννιά χρόνια και μάλιστα στην τιμή προσφορά των ...100.000 ευρώ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ