Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξεπέρασε τους «δασκάλους»

Γρηγοριάδης Κώστας

Η στήλη έχει σημειώσει κι άλλες φορές ότι η ηγεσία της ΝΔ και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν αποδειχθεί πολύ καλοί μαθητές των «πράσινων» προκατόχων τους στις κυβερνητικές καρέκλες σε ό,τι αφορά στη μετατροπή του μαύρου σε άσπρο, αλλά, προχτές, ο Κ. Καραμανλής ξεπέρασε και τους «δασκάλους» του.

Με αφορμή την έγκριση από το ΕΚΟΦΙΝ του κυβερνητικού προγράμματος «Σταθερότητας και Ανάπτυξης έως το 2008» - με άλλα λόγια, του πλαισίου της ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης για τα επόμενα χρόνια - ο Κ. Καραμανλής προχώρησε σε δήλωση - διάγγελμα προς το λαό, μιλώντας για «δικαίωση των κόπων» και καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις και αυταπάτες «για ένα σίγουρο και καλύτερο αύριο». Κι όλ' αυτά, την παραμονή της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οταν τα κοινωνικά προβλήματα πολλαπλασιάζονται και οξύνονται καθημερινά, όταν ακόμη και οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τη διογκούμενη συνεχώς λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση κι ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει πυρετωδώς το έδαφος για τη νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, έχοντας στόχο να γκρεμίσει όσα άφησε όρθια η ανάλογη πολιτική και πρακτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς, δεν υπολείπεται των προκατόχων του σε θράσος ο Κ. Καραμανλής, αλλά ξεχνά κι αυτός τη λαϊκή παροιμία ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ