Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Εδώ είναι δουλεμπόριο... »

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Υπογράψαμε μια "λευκή σύμβαση" με την προφορική υπόσχεση ότι θα πάρουμε μισθό 470 ευρώ καθαρά το μήνα. Οταν άρχισε η πληρωμή, ο μισθός 430 ευρώ για εφτά ώρες δουλιά τη μέρα. Και δεν ξέρουμε αν - και πόσα - ένσημα μας κολλάει ο εργοδότης. Εδώ δεν είναι δουλιά για οικογένεια. Εδώ είναι δουλεμπόριο...».

Τα λόγια ανήκουν σε εργάτρια που δουλεύει σε ιδιωτικό συνεργείο, στο οποίο το «Σισμανόγλειο» εκχώρησε την καθαριότητα και την παροχή άλλων υπηρεσιών, όπως η διανομή του φαγητού. Μάλιστα ο εργοδότης είχε πάνω από 1,5 μήνα να πληρώσει τις εργάτριες. Ετσι προχτές 15 τραπεζοκόμες έκαναν επίσχεση εργασίας, ενώ με τη συμπαράσταση του Σωματείου των εργαζομένων στο «Σισμανόγλειο» έκαναν και συμβολική κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου, ζητώντας την παρέμβασή του, όπως προβλέπει σχετική ρήτρα.

Χτες ο εργοδότης έδωσε το μεγαλύτερο μέρος των χρωστούμενων. Αλλά τι να πρωτοκαλύψουν, όταν το μηνιάτικο είναι 430 ευρώ και τα στοιχειώδη έξοδα της λαϊκής οικογένειας είναι πολύ περισσότερα; Η ανάγκη της αποφασιστικής καταδίκης όλων όσοι δημιουργούν αυτή την κατάσταση και, πρωτίστως των σημερινών και χτεσινών κυβερνώντων και της πολιτικής τους, είναι περισσότερο κι από φανερή και κυρίως επιτακτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ