Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Αλληλεγγύη στον αγώνα του ιρακινού λαού για τερματισμό της κατοχής

Κοινή έκκληση 59 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Στα 59 έφτασαν τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλο τον κόσμο - με την προσθήκη του ΚΚ Παλαιστίνης - που, με αφορμή την 3η επέτειο από την επίθεση των ιμπεριαλιστών ενάντια στο Ιράκ, υπέγραψαν κοινή έκκληση για τον τερματισμό της κατοχής στο Ιράκ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον ιρακινό λαό. Πρόκειται για 40 κόμματα από την ευρωπαϊκή ήπειρο, 2 από την Αφρική, 1 από την Αυστραλία, 8 από την Αμερική και 8 από την Ασία. Η έκκληση είναι η παρακάτω:

«Ο πόλεμος ενάντια στο Ιράκ, που εξαπέλυσε ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και οι σύμμαχοί του, συνεχίζεται εδώ και τρία χρόνια.

Τις μέρες αυτές και με επίκεντρο τις 18 του Μάρτη, με αφορμή την επέτειο από την έναρξη του πολέμου, θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες ενάντια στη συνεχιζόμενη κατοχή.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα και την αλληλεγγύη τους στον ιρακινό λαό και να αντιταχθούν στις απειλές νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή.

Ως Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, που παλεύουμε για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, πρόοδο και σοσιαλισμό, υποστηρίζουμε το νόμιμο δικαίωμα του ιρακινού λαού να αντιστέκεται στην κατοχή.

Επαναβεβαιώνουμε τη σταθερή μας αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού του Ιράκ για τον τερματισμό της κατοχής, για την απελευθέρωση, τη διασφάλιση της ακεραιότητας και την αποκατάσταση της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της χώρας του.

Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση όλων των δυνάμεων ως προϋπόθεση για ένα δημοκρατικό και κυρίαρχο Ιράκ. Ζητάμε τη δίωξη των υπευθύνων για όλα τα εγκλήματα των εισβολέων, καθώς και την πλήρη αποζημίωση για τις καταστροφές που αυτοί προκάλεσαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ