Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Νέες ανακοινώσεις υποψήφιων νομαρχών και δημάρχων

Δίνοντας εκ νέου το χρίσμα σε δημάρχους που υιοθέτησαν τις μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και υλοποίησαν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων παντού και των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, το ΠΑΣΟΚ χτες ανακοίνωσε το δεύτερο κύκλο των προσώπων που θα υποστηρίξει στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Με τις χτεσινές ανακοινώσεις του το ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε και τις συμμαχίες του με τον ΣΥΝ, επιλέγοντας «δοκιμασμένους» ΣΥΝεργαζόμενους δημάρχους, οι οποίοι συναίνεσαν και στήριξαν την προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ για μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσουν σε ευρύτατες συνεργασίες, μάλιστα σε μια περίοδο που οι συγκεκριμένες εκλογές παίρνουν γενικό πολιτικό χαρακτήρα, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Εξάλλου, ο Γ. Παπανδρέου όταν αναφέρεται στις επικείμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρώτιστο στόχο την ανακήρυξη δημάρχων και νομαρχών που θα προωθήσουν τις «αλλαγές» και τις «μεταρρυθμίσεις» σε τοπικό επίπεδο. Χτες ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαδόπουλος, κάλεσε τους υποψήφιους νομάρχες και δημάρχους «να προχωρήσουν σε βαθιά και εκτεταμένη ανανέωση των ψηφοδελτίων τους», τονίζοντας ότι «οι δήμοι και οι κοινότητες δεν είναι πεδία εξουσίας, είναι πεδία ευθύνης». Δηλαδή, πεδία που θα κληθούν να εφαρμόσουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Οι νυν νομάρχες που στηρίζει και πάλι το ΠΑΣΟΚ είναι: Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης, Χαλκιδικής Αρ. Λαφαζάνης, Χίου Π. Λαμπρινούδης. Νέα υποψηφιότητα είναι ο Γ. Χασιώτης στην Ημαθία.

Οι νυν δήμαρχοι που θα στηρίξει και πάλι το ΠΑΣΟΚ είναι: Αγίας Βαρβάρας Λ. Μίχος, Αγίου Δημητρίου Π. Ειρηνάκης, Ελληνικού Ι. Ευφραιμίδης, Ηλιούπολης Θ. Γεωργάκης, Ηρακλείου Γ. Μαστοράκος, Καλλιθέας Κ. Ασκούνης, Μοσχάτου Τ. Παπαντώνης, Νέας Ιωνίας Ιωάν. Χαραλάμπους, Νέας Πεντέλης Κ. Κοσοβίτσας, Νέας Χαλκηδόνας Ν. Παπαμικρούλης, Παλαιάς Πεντέλης Δ. Στεργίου, Ταύρου Δ. Σούτος, Κορυδαλλού Στ. Χρήστου, Ανω Λιοσίων Β. Χριστοφιλάκης, Λαυρίου Δ. Λουκάς, Φυλής Δ. Μπουραΐμης, Καλαμαριάς Χρ. Οικονομίδης, Νεάπολης Ν. Λαδόπουλος, Συκεών Σ. Δανιηλίδης, Τριανδρίας Δ. Σερβετάς, Κιλκίς Δ. Τερζίδης, Κοζάνης Π. Κουκουλόπουλος, Νάουσας Τ. Καραμπάτζος.

Μοναδικές νέες υποψηφιότητες είναι της βουλευτή Ν. Κατσέλη στη Νέα Σμύρνη και του Π. Μοσχολιού στο Αγρίνιο.

Σε συνεργασία με τον ΣΥΝ

Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ έδωσαν και πάλι το χρίσμα στους δημάρχους που εξέλεξαν σε συνεργασία: Στη Λυκόβρυση στον Δ. Φωκιανό, στην Πετρούπολη στον Στ. Βλάχο, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη στον Γ. Ιωακειμίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ