Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΑΙΑ
Κατάργηση όλων των μηχανισμών παρακολούθησης των πολιτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τους κινδύνους που απειλούν τις δημοκρατικές ελευθερίες

Από τη χτεσινή εκδήλωση στο Δημαρχείο της Νίκαιας
Από τη χτεσινή εκδήλωση στο Δημαρχείο της Νίκαιας
Την ανάγκη να κινητοποιηθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι της τέχνης και της διανόησης και να απαιτήσουμε να καταργηθούν όλοι οι ευρωπαϊκοί και εθνικοί νόμοι που περιορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες και να καταργηθούν άμεσα όλοι οι μηχανισμοί παρακολούθησης των πολιτών, επισήμαναν χτες βράδυ οι ομιλητές στη συζήτηση που έγινε στο Δημαρχείο της Νίκαιας με θέμα «Κάμερες παρακολούθησης και παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών: Κίνδυνος για τις δημοκρατικές ελευθερίες». Στην πόλη δηλαδή όπου η Δημοτική Αρχή έχοντας στο πλευρό της τους κατοίκους και μαζικούς φορείς της περιοχής αντέδρασε άμεσα και δεν επέτρεψε την εγκατάσταση αρκετών συστημάτων παρακολούθησης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος της πόλης έχει ήδη συρθεί για το θέμα αυτό δύο φορές στα δικαστήρια και πρόκειται να δικαστεί ξανά το Σεπτέμβρη. Ο Στέλιος Μπενετάτος ανοίγοντας την εκδήλωση τόνισε πως «κάθε τέτοια κίνηση με την οποία θέλουν να μας δέσουν πισθάγκωνα όχι μόνο θα μας βρίσκει αντίθετους αλλά και θα μεγαλώσουμε το κίνημα της αντίστασης». Ομιλητές στη συζήτηση ήταν ο Ηλίας Νικολόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος Νομάρχης Αθήνας με τη ΝΑΣ και ο Στρατής Κόρακας, στέλεχος της Δημοκρατικής Συσπείρωσης.

«Η εκτελεστική εξουσία που ασκείται από τις κυβερνήσεις, τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες, ανέφερε στην ομιλία του ο Ηλ. Νικολόπουλος, διαπράττει συνεχείς παρανομίες και προσβάλλει ασύδοτα τα κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα θεμελιώδη δικαιώματα. Ταυτόχρονα έγιναν και γίνονται θεσμικές τροποποιήσεις που στοχεύουν στη μετάθεση των κυβερνητικών ευθυνών σε άλλα όργανα ώστε η κάθε κυβέρνηση αφ' ενός να προσβάλλει τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών και αφ' ετέρου να αποποιείται των ευθυνών της. Αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στις παραβιάσεις του απορρήτου των συνομιλιών από τις αρχές, τόνισε πως η κοινοτική οδηγία που ολοκληρώθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, με την οποία συμφώνησε και ο Ελληνας υπουργός, προβλέπει τη διατήρηση των ηλεκτρονικών δεδομένων σε κάθε είδους επικοινωνία που πραγματοποιείται μέσω σταθερού ή κινητού τηλεφώνου. Ολα αυτά στο όνομα της προστασίας των λαών και άμυνάς τους κατά της τρομοκρατίας. Ο ομιλητής επισήμανε πως η οδηγία αυτή προσπαθεί να δικαιολογήσει την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και όχι μόνο στο όνομα της διαφύλαξης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη, κατακριτέα και που δείχνει το αληθινό πρόσωπο της ΕΕ.

Από την πλευρά του ο Στρ. Κόρακας συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή της Νίκαιας που πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά της εγκατάστασης συστημάτων παρακολούθησης στην πόλη, τονίζοντας πως η Δημοκρατική Συσπείρωση θα είναι κοντά τους στους δικαστικούς αγώνες που έχει μπροστά της.

Αφού έθεσε το ερώτημα «γιατί γίνονται όλα αυτά;», τόνισε πως όλα γίνονται για να περιοριστούν τα δικαιώματα των ανθρώπων. Οτι αυτό το σύστημα - η νέα τάξη πραγμάτων - παίρνει τα μέτρα του για να θωρακίσει την εξουσία του.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η Βέρα Νικολαΐδου, ο Μ. Νουφαρίτσης, γραμματέας της Κομ. Οργάνωσης Κοκκινιάς του ΚΚΕ, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και πλήθος κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ