Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΘΡΩΣΗΣ 17Ν
Δημοσιεύματα του Τύπου

Το 1988 στην Κηφισιά, η «17Ν» δολοφονεί το ναυτικό ακόλουθο των ΗΠΑ Γουίλιαμ Νόρτνιν

Eurokinissi

Το 1988 στην Κηφισιά, η «17Ν» δολοφονεί το ναυτικό ακόλουθο των ΗΠΑ Γουίλιαμ Νόρτνιν
Οι εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Απογευματινή», «Νέα» και «Βήμα» αναφέρουν ότι από το 1989, ο Δ. Κουφοντίνας ήταν καταζητούμενος από τις αρχές, καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης (υπ' αριθμό 33/1989) που είχε αποσταλεί και στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ενώ είχε κηρυχτεί ανυπότακτος από τις 25.4.1987, με την κατηγορία της ανυποταξίας, γιατί δεν κατετάγη στο στρατό στις 24.4.1987 στο 604 ΤΠ. Επίσης, οι παραπάνω εφημερίδες αναφέρουν ότι το 1996 είχε ενημερωθεί σχετικά και το υπεύθυνο τμήμα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (Γραφείο Ταυτοτήτων ΑΠ8463/4.6.96). Το σχετικό έγγραφο αναζήτησης - όπως προκύπτει από επίσημα επικυρωμένα έγγραφα - φέρεται να απεστάλη για τελευταία φορά στις 5.7.96.

Το «Βήμα» επικαλούμενο καταθέσεις μαρτύρων σημειώνει ότι στην έκρηξη στον Πειραιά στις 29 του Ιούνη φέρεται να παραβρίσκονταν και ο Αλ. Γιωτόπουλος, παρόλο που ο Σ. Ξηρός στην κατάθεσή του αναφέρει ότι στο λιμάνι ήταν μόνο Δ. Κουφουντίνας. Σε καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων αναφέρεται ότι είδαν έναν άνδρα με τα χαρακτηριστικά του «Λάμπρου» της «17 Νοέμβρη» να παρακολουθεί διακρατικά και από απόσταση, κάτι που συνήθιζε να κάνει ο Αλ. Γιωτόπουλος και σε άλλες επιθέσεις της «17 Νοέμβρη». Το «Βήμα» επίσης γράφει ότι ο Δ. Κουφοντίνας είχε εξελιχθεί σε καλό παίκτη του Χρηματιστηρίου και το 1999 είχε αποκομίσει σημαντικά κέρδη από τον οδό Σοφοκλέους (περίπου 10 εκατ. δραχμές), τα οποία «επένδυσε» για την κατασκευή της κατοικίας του στον Βαρνάβα.

Η «Χώρα» αναφέρεται στην κατάθεση ενός συνταξιούχου καθηγητή, του οποίου το διαμέρισμα είχαν νοικιάσει το 1995 το ζεύγος Κουφοντίνα - Σωτηροπούλου. Στην κατάθεσή του ο συνταξιούχος καθηγητής Γιώργος Αφορδακός, σημειώνει ότι μεταξύ των ανθρώπων που επισκέπτονταν τους ενοικιαστές, εντύπωση του έκανε ένας κουτσός άνδρας, ψηλός, αδύνατος, ηλικίας 40-45 χρόνων, ακατάστατος, ο οποίος επισκέπτονταν πιο συχνά το ζευγάρι. Η κατάθεση αυτή, όπως επισημαίνει η «Χώρα», έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την... ευαισθησία Γιωτόπουλο να διαψεύσει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας για επεισόδιο σε ταβέρνα των Εξαρχείων μεταξύ του Γιωτόπουλου και του αναρχικού «Λάκη» των Εξαρχείων (πρόκειται για τον Θ. Πισιμίση).

Η «Ελευθεροτυπία» αναφέρει ότι οι διωκτικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους το αποτύπωμα συγκεκριμένης γυναίκας που βρέθηκε στο κρησφύγετο της «17 Νοέμβρη» στην οδό Δαμάρεως από τις 10 Ιούλη και πως η Αντιτρομοκρατική το έχει ταυτοποιήσει στα εργαστήριά της, ενώ έχουν ενημερωθεί σχετικά και οι εισαγγελικές αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ