Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΘΕΜΙΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ
Ελπίδα η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση

Με αισιοδοξία για νικηφόρο αποτέλεσμα δίνει τη μάχη των εκλογών η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Ανθεμίων, με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιορδάνη Παυλίδη. Ηδη, γύρω από την Κίνηση, συσπειρώνονται πολλές δυνάμεις από το χώρο της ευρύτερης Αριστεράς. Την υποψηφιότητα του Ιορδ. Παυλίδη υποστηρίζουν γνωστοί για την ασυμβίβαστη στάση τους αγωνιστές εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, γεωπόνοι και άλλοι επιστήμονες.

Ο νεοσύστατος Δήμος Ανθεμίων, στην Επαρχία Νάουσας του Νομού Ημαθίας, καλύπτει κυρίως ροδακινοπαραγωγές περιοχές και η ζωή των κατοίκων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την παραγωγή και τις τιμές του ροδάκινου.

Στη διακήρυξή της η ΔΑΚ επισημαίνει: «Το πρόβλημα της ανεργίας και της φτώχειας στο δήμο καθημερινά μεγαλώνει. Το εισόδημα του αγρότη συρρικνώνεται. Ανάπτυξη με το ροδάκινο σε φθίνουσα πορεία δεν μπορεί να υπάρξει στο Δήμο. Οι νέοι μας ζουν σε συνθήκες απογοήτευσης και μαρασμού. Πολλοί απ' αυτούς αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Οι δημότες νιώθουν εγκλωβισμένοι, απογοητευμένοι, χωρίς ελπίδα και προοπτική. Το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο δεν αντέδρασε, ήταν απλός παρατηρητής στα γενικότερα προβλήματα που απασχόλησαν και απασχολούν τους δημότες. Ηταν ένας καλός διαχειριστής της εξουσίας και καλός συνεργάτης του διορισμένου Περιφερειάρχη».

Η ΔΑΚ Ανθεμίων δηλώνει ότι αυτός ο τρόπος λειτουργίας της δημοτικής αρχής απορρίπτεται από την Κίνηση που καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες να συσπειρωθούν γύρω από το αγωνιστικό ψηφοδέλτιό της και ν' αγωνιστούν για μια δημοτική Αρχή αγωνιστική, διεκδικητική, κοντά στο λαό και τα προβλήματά του «που θα σταθεί ασυμβίβαστα στην πρώτη γραμμή για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα, για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δ. διαμερισμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ