Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθησυχαστικός ο Πετσάλνικος

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος για την πορεία των ανακρίσεων στην υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη είπε ότι οι ρυθμοί των ανακριτικών διαδικασιών είναι ικανοποιητικοί και θα κινηθούν στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος. «Πεποίθησή μου είναι, συνέχισε ο υπουργός, ότι οι αρμόδιοι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί είναι σε πλήρη επίγνωση αυτών των χρονικών ορίων και ότι θα προχωρήσουν με τους απαιτούμενους ρυθμούς».

Ωστόσο, υπάρχει έκδηλη ανησυχία για το αν θα καταφέρουν οι δικαστικές αρχές να εκδώσουν απόφαση μέσα στο 18μηνο. Οι ανακριτικές αρχές έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να προλάβουν το 18μηνο προφυλάκισης και να μην υπάρξει παραγραφή και άλλων αδικημάτων. Ιδιαίτερα φοβούνται το προηγούμενο άλλων δικών στην αλλοδαπή για την τρομοκρατία, όπως για την «Μπάαντερ Μάινχοφ» στη Γερμανία και τις «Ερυθρές Ταξιαρχίες» στην Ιταλία. Ειδικότερα, στην περίπτωση της «Μπάαντερ Μάινχοφ» η δίκη είχε διαρκέσει έξι μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ