Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Να ελεγχθούν πειθαρχικά δικαστικοί της δίκης Λεσπέρογλου

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φ. Ιωαννίδη

Τον πειθαρχικό έλεγχο του προέδρου και του εισαγγελέα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δίκασε τον Α. Λεσπέρογλου, ζητάει από τον υπουργό Δικαιοσύνης με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φ. Ιωαννίδης με αφορμή τη συμπεριφορά των δύο δικαστικών κατά τη διάρκεια της δίκης.

Οπως αναφέρει στην Ερώτηση, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Ι. Βούλγαρης, εκτός άλλων, «εξέδωσε απόφαση αποβολής από το ακροατήριο όλων των γυναικών επειδή δεν μπορούσε να διαπιστωθεί ποια εκ των παρισταμένων είχε διαταράξει με προσβλητικό σχόλιο της τη συνεδρίαση».

Ο δε εισαγγελέας Δ. Μαύρος «εξετράπη σε πρωτοφανή λοιδορία του δικαστηρίου των Ενόρκων υβρίζων από έδρας ακόμη και κατά την αγόρευσή του επί της ενοχής τον κατοχυρωμένο από όλα τα Ελληνικά Συντάγματα και επιβεβαιωθέντα και με την πρόσφατη Συνταγματική Αναθεώρηση θεσμό των Ενόρκων».

Ο βουλευτής τονίζει ότι με βάση το Σύνταγμα αρμόδιος για την έγερση της πειθαρχικής αγωγής κατά δικαστικών λειτουργών είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης και έτσι τον καλεί να απαντήσει στη Βουλή εάν προτίθεται να ασκήσει την αρμοδιότητα του αυτή «προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση και να ελεγχθούν οι ανωτέρω δικαστικοί λειτουργοί ώστε να προστατευτεί έτσι το κύρος της Δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ