Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

ΚΕΡΔΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ: «Η πτώση της Σοφοκλέους φέρνει σε ορισμένους μεγάλα κέρδη! Στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις (από 27 Σεπτεμβρίου έως χθες) όσοι τοποθετήθηκαν στην πτώση της αγοράς και ειδικά στον δείκτη FTSE 20, είχαν κέρδη 68%. Η συνεχιζόμενη κατολίσθηση της Σοφοκλέους έχει μετατρέψει το Χρηματιστήριο σε αγορά προεξόφλησης της πτώσης, η οποία υπό τις συνθήκες αυτές αναδεικνύεται σε μοναδικό τρόπο αποδοτικής επένδυσης» (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΔΡΑΜΑΤΑ: «Η κατάσταση χαρακτηρίζεται δραματική, ίσως η χειρότερη που έχει γνωρίσει το Χρηματιστήριο Αθηνών στις τελευταίες δεκαετίες και προφανώς αντικατοπτρίζει την απαξία του θεσμού, αλλά και την προβληματικότητα πολλών επιχειρήσεων, η οποία επιτρέπει στα υποτιμητικά κερδοσκοπικά σχήματα να ενεργούν κατά το δοκούν μέσω του μηχανισμού των ανοιχτών πωλήσεων». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ: «Ανοικτές πληγές» αφήνουν στη Σοφοκλέους, οι ανοιχτές πωλήσεις μετοχών. Το φαινόμενο πωλήσεων με δανεικούς τίτλους έχει πάρει μορφή επιδημίας και όπως χαρακτηριστικά λένε στελέχη του κλάδου "στην κυριολεξία σκοτώνει την αγορά". Μέσα σε λίγες μόνο συνεδριάσεις ισχυρές μετοχές του τραπεζικού κλάδου γκρεμίστηκαν» (Κ. Τσαχάκης -ΕΘΝΟΣ)

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.«Μέχρι πού μπορεί να πέσει ένα χρηματιστήριο; Το παράδειγμα του χρηματιστηρίου του Τόκιο κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικό είναι. Ο δείκτης Nikkei του ιαπωνικού χρηματιστηρίου υποχώρησε χτες κάτω από τις 9.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 1983!» (Μωυσής Λίτσης -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΑΝΕΚΔΟΤΑ: «Η ελληνική οικονομία αποτελεί μια όαση ισχυρής ανάπτυξης μέσα σε μια κλυδωνιζόμενη διεθνή οικονομία. Βεβαίως, δε μένει στο απυρόβλητο... Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο ισχυρής ανάπτυξης είναι άδικη η κατάσταση που επικρατεί στις χρηματαγορές και η οποία δεν αντανακλά τις θέσεις, τις προοπτικές, τις οποίες έχει η ελληνική οικονομία» (Ν. Χριστοδουλάκης -υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ