Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Κερασάκια» της... δολιοφθοράς

Προχτές σε Αθήνα και Πειραιά χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Συνταίριαξαν το βήμα τους με το κάλεσμα του Θανάση Παφίλη για μια Αυτοδιοίκηση που διεκδικεί, που αγωνίζεται, που δε θα ξεχάσει το λαό το βράδυ των εκλογών. Οι χιλιάδες αυτοί άνθρωποι «έχουν τη δύναμη», «πήραν θέση» και «έστειλαν το μήνυμα» στους αρχιτέκτονες των στημένων γκάλοπ και των γαλαζο-πράσινων εκλογομαγειρείων. Ισως αυτός ήταν και ο λόγος που οι τηλεοπτικές κάμερες του «πλουραλισμού» δεν τήρησαν ούτε τα προσχήματα.

Οι κάμερες και οι γραφίδες της «δημοκρατικής» και «ολόπλευρης» ενημέρωσης ούτε είδαν ούτε άκουσαν αυτές τις χιλιάδες. Αντίθετα ο χρόνος τους είναι άπλετος όταν πρόκειται για τη διαφήμιση της πολιτικής «γύμνιας». Ειδικά, δε, σε αυτή την προεκλογική περίοδο είναι προφανές ότι παρά την έλλειψη Αβραμόπουλου ο... «αβραμοπουλισμός» αποτελεί ένα προϊόν που πωλείται «χύμα» και με τη «σέσουλα» από τα ΜΜΕ. Μια τέτοια ισχυρή ποσότητα κλήθηκαν να καταναλώσουν προχτές οι ψηφοφόροι με το «ντιμπέιτ» του κ. Τζαννετάκου και της κ. Γεννηματά στο MEGA.

Παρά τις καλές προσπάθειες, λοιπόν, των αμφιτρυώνων να βοηθηθούν οι καλεσμένοι τους, τόσο ο υποψήφιος της ΝΔ, όσο και η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν να κρύψουν ούτε ότι η ομοιότητα των θέσεών τους είναι ευθέως ανάλογη της πολιτικής ταύτισης των κομμάτων που τους υποστηρίζουν, ούτε ότι οι «διαφορές» τους είναι τόσο... σημαντικές για το λαό ώστε να μην ξεχωρίζεις αν αυτές οι εκλογές αφορούν δημάρχους και νομάρχες ή την εκλογή... μητροπολιτών. Βέβαια, ακόμα και αυτή η «διαμάχη» (περί ταυτοτήτων κλπ.) σικέ αποδείχτηκε, αφού όπως μάθαμε «άπαξ και η κεντρική εξουσία αποφάνθηκε, τι νόημα έχει να συζητάμε;»! Κάπως έτσι θα αντιμετωπίζει η κ. Γεννηματά και τα υπόλοιπα θέματα. Μόλις θα αποφασίζει η κυβέρνηση, θα πέφτει νομαρχιακό... σιωπητήριο.

Οσο για τον Γ. Τζαννετάκο θεωρεί «εμπειρία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και υψηλό δείγμα «διεκδικητικού φρονήματος» ότι διατέλεσε διευθυντής του ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84»! Σαν να λέμε «από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή...».

Γίνεται αντιληπτό ότι σε μια τέτοια συζήτηση δεν είχαν θέση αναφορές όπως εκείνες του Θανάση Παφίλη, που την ίδια ώρα καλούσε από τη συγκέντρωση της ΝΑΣ τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να πάρουν θέση για το Αλσος Ριζάρη, που τα κόμματά τους το χάρισαν στους Γουλανδρήδες. Δεν είχαν θέση αναφορές για τη στάση των «μονομάχων» στο θέμα της «καταπάτησης» 17 επιπλέον στρεμμάτων από την Αμερικανική Πρεσβεία, οι αναφορές στην ανεργία, τη φτώχεια, την παιδεία και την υγεία που γίνονται εμπόρευμα, στον πόλεμο και την καταστολή. Πολύ περισσότερο δεν είχαν θέση αναφορές για τα «εχέγγυα» που κουβαλούν οι δυο υποψήφιοι. Μιλάμε για τα «αποτυπώματα» της εγκληματικής «δολιοφθοράς» που έχουν υποστεί εδώ και δεκαετίες η Αθήνα και ο Πειραιάς, με κερασάκι, πάντα, τους εκάστοτε εκλεκτούς τους.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ