Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Τα «μυστήρια» της Σοφοκλέους...

Η οργή και η δυσαρέσκεια εκατοντάδων χιλιάδων μικροεπενδυτών, οι οποίοι αισθάνονται εξαπατημένοι από την κυβέρνηση για την «αναδιανομή πλούτου» που έγινε σε βάρος τους, προκαλούν πανικό στο Μαξίμου

Του Γ. Ιωάννου από το «Εθνος»
Του Γ. Ιωάννου από το «Εθνος»
Τι συμβαίνει και η κυβέρνηση Σημίτη εγκατέλειψε τη στάση της δήθεν «μη παρέμβασης» στο χρηματιστήριο και αίφνης επιχειρεί με κάθε μέσο να συγκρατήσει την «ελεύθερη πτώση» του; Το ερώτημα είναι εύλογο μετά τη χτεσινή «αιφνιδιαστική» παρέμβαση Χριστοδουλάκη, ο οποίος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, υπέδειξε στους «επενδυτές», ούτε λίγο-ούτε πολύ, τι πρέπει να κάνουν, παραβιάζοντας τον κώδικα της επίσημης σιωπής που πρέπει να τηρείται για το «ναό του τζόγου».

Η απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί στις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Οι κυβερνώντες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η προσχεδιασμένη ληστεία που έγινε πριν από τρία χρόνια δεν έχει ξεχαστεί. Αντίθετα, τα αγρίως τσουρουφλισμένα «θύματα» έχουν πλέον συνειδητοποιήσει το παιχνίδι που παίχτηκε σε βάρος τους με την ενεργό ανάμειξη της κυβέρνησης και την ανοχή, τουλάχιστον, της ηγεσίας της ΝΔ. Ακόμα χειρότερα, έχουν πάψει να τρέφουν ψευδαισθήσεις ότι θα «πάρουν πίσω τα λεφτά τους», όπως, μάλλον, συνέβη στις εκλογές του 2000.

Η οργή και η δυσαρέσκεια, λοιπόν, εκατοντάδων χιλιάδων μικροεπενδυτών, οι οποίοι καθ' όλα δικαιολογημένα αισθάνονται εξαπατημένοι και παραπλανημένοι από τη στάση της κυβέρνησης στην απίστευτη «αναδιανομή του πλούτου» που έγινε σε βάρος τους, είναι που έχει προκαλέσει πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου. Επιχειρούν, λοιπόν, με κάθε τρόπο να την εκτονώσουν, ώστε να αποφύγουν να εκφραστεί στην κάλπη.

Αναμασάνε το γνωστό παραμύθι περί «κερδοσκόπων». Αλλά ακριβώς αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός του χρηματιστηρίου και των μεγάλων παικτών. Η κυβέρνηση έχει ευλογήσει την κερδοσκοπία, παρέχοντάς τους όλα τα σύγχρονα «χρηματοοικονομικά εργαλεία» και λύνοντας εντελώς τα χέρια τους, ενώ ετοιμάζονται να τους δώσουν και (όλα) τα αποθεματικά των Ταμείων. Δικαιολογημένο, λοιπόν, το μαύρισμα της κυβέρνησης από τα θύματα της Σοφοκλέους, αλλά το «μήνυμα» δε θα πιάσει τόπο αν σταλεί μέσω της ΝΔ...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ