Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θυμήθηκε... τις γυναίκες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ξεπερνά το 60% η ανεργία των γυναικών στο Περιστέρι. Οι δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί της πόλης καλύπτουν - και όπως το καλύπτουν...- ένα μικρό μέρος των αναγκών, με συνέπεια πολλές εργαζόμενες μητέρες να πληρώνουν 80.000 δραχμές το μήνα για κάθε παιδί σε ιδιωτικούς σταθμούς. Και δεν είναι μόνον αυτά. Πολλά και σοβαρά είναι τα προβλήματα των γυναικών στο Περιστέρι, όπως και σε κάθε άλλη εργατούπολη. Και υπάρχουν χρόνια τώρα. Και πολλαπλασιάζονται και οξύνονται.

Τώρα, όμως, θυμήθηκε ο Κ. Σημίτης τις γυναίκες του Περιστερίου και παραβρέθηκε «ξαφνικά» τις προάλλες σε ανάλογη συγκέντρωση. «Ξεχνώντας» ότι τα προαναφερόμενα προβλήματα δε γεννιούνται και δεν πολλαπλασιάζονται τυχαία, ούτε από μόνα τους. «Ξεχνώντας» ότι η κυβέρνησή του και η πολιτική της έχει τη βασική ευθύνη γι' αυτό. Μην ξεχνώντας, όμως, να μοιράσει υποσχέσεις και ψεύτικες ελπίδες. Μην ξεχνώντας να ζητήσει την ψήφο των γυναικών, για να συνεχίσει την ίδια και χειρότερη πολιτική.

Ας μην τα ξεχάσουν όλ' αυτά, λοιπόν, οι εργαζόμενες γυναίκες του Περιστερίου, όταν θα ψηφίζουν, στις 13 Οκτώβρη και ας δώσουν την απάντηση που αρμόζει, τόσο στον Κ. Σημίτη, όσο και στους κάθε λογής παρατρεχάμενους της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, είτε «δεξιούς», είτε «αριστερούς», είτε δήθεν ανεξάρτητους και αυτόνομους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ