Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μήνυμα για «μία από τα ίδια»

Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει την επομένη των εκλογών αν το «μήνυμα» προς την κυβέρνηση σταλεί μέσω της ψήφου στη ΝΔ. Τη γνωστή αυτή αλήθεια επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος ταυτόχρονα εμφανίστηκε κατά της πόλωσης στα λόγια, φροντίζοντας όμως να την υποδαυλίζει με οξείς χαρακτηρισμούς και αντικυβερνητικές κορόνες.

Το «μήνυμα» που θα σταλεί στην κυβέρνηση στις δημοτικές εκλογές με την ενίσχυση των γαλάζιων συνδυασμών εξαντλείται σε ορισμένες διαχειριστικού χαρακτήρα διορθώσεις! Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας χτες σε εκδήλωση των γυναικών του κόμματός του, είπε ότι οι δημοτικές δίνουν την ευκαιρία στον πολίτη να στείλει το μήνυμα του. Ποιο είναι αυτό; «Να πει "όχι" στο διαρκές «ράβε - ξήλωνε», που επιβάλλουν τα υπουργεία σε βάρος των κοινοτήτων και των δήμων της χώρας. Να πει "όχι" στην κατασπατάληση των πόρων για τις υποδομές και τα δημόσια έργα, στην κατασπατάληση που συντελείται από την κεντρική εξουσία σε βάρος των τοπικών κοινωνιών. Να πει "όχι" σε κάθε Κηφισό και Διακονιάρη που ξεχειλίζει από τη διαφθορά του κατεστημένου και τις διαπλεκόμενες σχέσεις της εξουσίας...». Και αυτό είναι όλο!

Από την άλλη, τάχθηκε κατά της πόλωσης - «στο ταμπλό της πόλωσης και του διχασμού, εμείς δεν παίζουμε» είπε - αλλά ταυτόχρονα φρόντισε να την πυροδοτήσει: «Κάνουν λάθος εκείνοι που επιδίδονται σε υπόγειες κατασκευές. Κάνουν ζημιά στον τόπο, εκείνοι που επιχειρούν να επιστρατεύσουν καθεστωτικές μεθοδεύσεις και εντολές κατασυκοφάντησης θεσμών και προσώπων. Δεν μπορούν να εξαπατήσουν κανέναν με τις ροκ εκτροπές και τα Δολιανά τεχνάσματά τους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αντιλαμβανόμενος προφανώς την πενία των επιχειρημάτων του, κατέφυγε άλλη μια φορά στο ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην κυβέρνηση είκοσι χρόνια, ώστε να φανεί ότι το κόμμα του «δικαιούται» να κυβερνήσει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ