Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Καταγγέλλει το συνεχιζόμενο αποκλεισμό του ΔΗΚΚΙ από τα ΜΜΕ

Στο συνεχιζόμενο αποκλεισμό του ΔΗΚΚΙ από τα ΜΜΕ, αναφέρεται, με χθεσινή του δήλωση, ο πρόεδρός του Δημήτρης Τσοβόλας. Ο Δ.Τσοβόλας καταγγέλλει για τον αποκλεισμό του ΔΗΚΚΙ την κυβέρνηση των «εκσυγχρονιστών», τους ιδιοκτήτες των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και την ΕΡΤ.

Ο Δ.Τσοβόλας τονίζει ότι, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες του ΔΗΚΚΙ προς την κυβέρνηση, στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και τις διοικήσεις των μεγάλων καναλιών και παρά τη ρητή συνταγματική και δημοκρατική υποχρέωση να καλούνται εκπρόσωποι των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο, στις συζητήσεις πολιτικού διαλόγου και στα δελτία ειδήσεων, τα «ΜΜΕ των διαπλεκομένων συμφερόντων με την κυβέρνηση έχουν σχεδόν αποκλείσει το ΔΗΚΚΙ». Παρότι το ΔΗΚΚΙ εκπροσωπείται στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παρέμβαση για τον αποκλεισμό του ΔΗΚΚΙ είχε κάνει στις 4 Σεπτέμβρη του 2002 και η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με επιστολή της προς το ΔΣ της ΕΡΤ, η οποία κοινοποιήθηκε στον υπουργό Τύπου, στο ΕΣΡ, στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ. Η παρέμβαση έγινε μετά την εξώδικη διαμαρτυρία του ΔΗΚΚΙ για τον αποκλεισμό του από τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ. Τότε η διοίκηση της ΕΡΤ είχε αρνηθεί να καλύψει την ομιλία του προέδρου του ΔΗΚΚΙ στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος, ξαφνικά χθες ...θυμήθηκε τον αποκλεισμό του ΔΗΚΚΙ από την ΕΡΤ. Σε δήλωσή του, αναφέρεται στις διατάξεις του Συντάγματος για επί ίσοις όροις ενημέρωση και την ίση μεταχείριση των πολιτικών κομμάτων. Υπενθυμίζει την υποχρέωση της ΕΡΤ να παρουσιάζει τις απόψεις όλων των κομμάτων και τονίζει πως ο «αποκλεισμός του ΔΗΚΚΙ και του προέδρου του, από την ΕΡΤ είναι ενέργεια που αντιβαίνει στο πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος». Ο Θ. Ρουσόπουλος καλεί τον υπουργό Τύπου να «λάβει τ' αναγκαία μέτρα». Ο Χρήστος Πρωτόπαππας, από την πλευρά του, έσπευσε ν' αντικρούσει τις αιτιάσεις της ΝΔ, ισχυριζόμενος ότι «η εποχή που η δημόσια ραδιοτηλεόραση εκτελούσε τις όποιες επιθυμίες της κυβέρνησης ανήκει στο παρελθόν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ