Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... φουσκωμένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Α ΜΑΛΙΣΤΑ! Ψυχραιμία συνιστά τώρα ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης σε όσους απέμειναν να ασχολούνται με το χρηματιστήριο κι έκανε λόγο για αρνητική φούσκα και προσπάθειες υποτίμησης. Μα, δεν έλεγαν πριν λίγους μήνες, ότι είχε σταθεροποιηθεί η κατάσταση;

Πόσες φορές (ειδικά γι' αυτό το θέμα) νομίζουν ότι θα μπορούν να κοροϊδεύουν ακόμα τον κόσμο; Μήπως οι ίδιοι δεν έφτιαξαν τις δομές τις οποίες τώρα εκμεταλλεύονται τα γνωστά κέντρα κερδοσκοπίας, με όποιο τίμημα;

Βέβαια, επικαλούνται τώρα - ως φάρμακο διά πάσα νόσο - τη λεγόμενη «παγκόσμια οικονομική κρίση». Αλλά δεν πείθουν κανέναν. Η κατάσταση του διεθνούς καπιταλισμού μας είναι γνωστή. Ακόμα πιο γνωστή, όμως, μας είναι η δική τους κατάσταση.

ΕΝΤΑΞΕΙ, το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την οργάνωση και, επομένως, είναι λογικό, που έχουν μπλέξει τα πράγματα ως την τελευταία στιγμή με τις δημοτικές εκλογές και βρέθηκαν άνθρωποι μη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και ποιος ξέρει τι θα δούμε ακόμα.

Είναι σαφές ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να περιγραφεί ως μπέρδεμα και αναμπουμπούλα. Είναι επίσης γνωστό ποιος χαίρεται στην αναμπουμπούλα και στην προκειμένη, αυτός που έχει υπό τον έλεγχό του τον κρατικό μηχανισμό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ κιόλας - τρομάρα του... - ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου στην άτυπη διάσκεψη των υπουργών Αμυνας της ΕΕ με αντικείμενο τον ευρωστρατό και τις εξελίξεις στο Ιράκ που άρχισε χτες.

Αυτά, την ώρα που το θέμα του ευρωστρατού συνεχίζει να εγκυμονεί σαφέστατα κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι φανερό πως σπρώχνουν προς τα εκεί οι «εταίροι», ενώ εμείς τους κοιτάμε.

Μήπως η εν λόγω προεδρία αποτελεί παρέμβαση στα τεκταινόμενα και δεν το έχουμε καταλάβει; Αν είναι έτσι, ας μας εξηγήσουν κάποια στιγμή οι κυβερνώντες τι και πώς το πέτυχαν και κυρίως πού είναι το αποτέλεσμα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ