Τρίτη 15 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Δεν προσαρμοζόμαστε στη λογική της νεοφιλελεύθερης πολιτικής

Οι απαντήσεις της Αλέκας Παπαρήγα σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το ποιο μήνυμα εισπράττει το ΚΚΕ, όταν ο ελληνικός λαός ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μήπως θα έπρεπε να προσαρμοστεί (το ΚΚΕ), η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

«Δεν ξέρω τι εννοείτε "προσαρμογή", αλλά ο τόπος μας έχει και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι στιγμής και έχει επίσης και φορείς, οι οποίοι πολύ εύκολα προσαρμόζονται δίπλα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Ο τόπος μας χρειάζεται έναν χειραφετημένο πόλο αντίστασης από το νεοφιλελευθερισμό. Νομίζω, όλοι καταλαβαίνουμε ότι η ψήφος δείχνει, βεβαίως, τάσεις, επιλογές. Σε καμιά, όμως, περίπτωση η ψήφος δεν είναι σε θέση να σβήσει ούτε την ανεργία, ούτε τη φτώχεια, ούτε επιβεβαιώνει, η ψήφος, την ορθότητα μιας πολιτικής. Τι επιβεβαιώνει; Επιβεβαιώνει το βαθμό εγκλωβισμού, το βαθμό χειραφέτησης, το βαθμό ριζοσπαστισμού. Αν πάρουμε ως κριτήριο ότι η ψήφος είναι επιβράβευση μιας πολιτικής, τότε θα πρέπει εσείς, που κάνετε την ερώτηση, να είστε πολύ ευχαριστημένος με την επιβράβευση της πολιτικής των κομμάτων που κυριαρχούν σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αν πάρετε σαν κριτήριο την ψήφο. Νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο: Ο απεγκλωβισμός του λαού από τη λογική των μονοδρόμων».

Σε άλλη ερώτηση, «γιατί ο λαός δεν ψηφίζει ΚΚΕ», η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε:

«Να μην πάμε τώρα εκεί. Γιατί, αν θέλετε, το πιο φαλκιδευμένο δικαίωμα σήμερα, είναι το δικαίωμα της ψήφου. Εγώ, όπως ξέρετε, δεν έκανα καμία κρίση για τις συνθήκες της προεκλογικής μάχης, για τα στημένα γκάλοπ, τα οποία πρόβλεπαν καταποντισμό των συνδυασμών που στήριζε και συμμετείχε το ΚΚΕ. Δε θα μιλήσω για το όργιο της ρουσφετολογίας και των εκβιασμών. Δε θα μιλήσω για τα τηλέφωνα που δέχονταν, απ' την εργοδοσία, υποψήφιοι: "μη βάλεις υποψηφιότητα, γιατί θα σε απολύσουμε". Εμείς όλα αυτά θα τα δώσουμε στη δημοσιότητα. Και πρέπει να επαναλάβω αυτό που είπαμε και τις προηγούμενες μέρες, ότι πιο βρώμικες και χειρότερες εκλογές δεν πρόκειται να υπάρξουν. Με προκαλέσατε να τοποθετηθώ σ' αυτό το ζήτημα.

Εμείς δώσαμε τη μάχη. Εμείς δώσαμε τη μάχη της χειραφέτησης. Ηταν μια μάχη, δεν ήταν ο πόλεμος. Θα τη συνεχίσουμε και θα παραμείνουμε απροσάρμοστοι στη λογική των μονοδρόμων και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Αντίθετα, σ' αυτό που όλο και περισσότερο θα προσαρμοζόμαστε είναι να γινόμαστε ικανοί και επιδέξιοι στην ικανότητα συσπείρωσης δυνάμεων, στη σταθερή γραμμή κατά των μονοδρόμων. Αν θέλαμε κι εμείς να γίνουμε ένα κόμμα σαν τους άλλους θα το είχαμε ήδη επιλέξει προ πολλού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ