Τρίτη 15 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εστειλαν αντιπολεμικό μήνυμα!

Το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα έστειλαν οι ψηφοφόροι της κοινότητας Πεύκων Θεσσαλονίκης, που προσέρχονταν στις εκλογές της Κυριακής. Με πρωτοβουλία της Αντιπολεμικής Επιτροπής Πεύκων, στην είσοδο του νέου σχολικού κτιρίου που στέγαζε τα εκλογικά τμήματα της Κοινότητας, είχε στηθεί μια διαφορετική κάλπη που καλούσε τον κόσμο να δώσουν την ψήφο τους σε ένα πρωτότυπο, λαϊκό δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του επερχόμενου πολέμου ενάντια στο Ιράκ.

Υπήρχαν δίπλα στην κάλπη 2 διαφορετικά ψηφοδέλτια με ΝΑΙ ή ΟΧΙ στον πόλεμο αντίστοιχα. Πήραν μέρος στο «δημοψήφισμα» 838 κάτοικοι - ψηφοφόροι των Πεύκων. Μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών, η κάλπη μεταφέρθηκε από τα στελέχη της Αντιπολεμικής Επιτροπής σε μια αίθουσα του σχολείου και παραδόθηκε σε «εφορευτική επιτροπή», αποτελούμενη από εκπροσώπους και των τριών κοινοτικών συνδυασμών για την καταμέτρηση των ψήφων.

Από την καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι 830 πολίτες των Πεύκων ψήφισαν «όχι» στον πόλεμο και βρέθηκαν και 8 ψηφοδέλτια υπέρ του πολέμου! Δηλαδή λίγο πιο πάνω από το 99% του κόσμου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι αντίθετο στον πόλεμο που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ κατά του Ιράκ. Το λαϊκό αυτό μήνυμα έχει σημαντική βαρύτητα και φανερώνει τα αντιπολεμικά, φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας.

Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι η Κοινότητα των Πεύκων δεν αποτελεί κάποια ειδική περίπτωση, δεν ανήκει καν στις περιοχές που ονομάζουμε «εργατικές», με έντονη την παρουσία εργατικών μαζών, αλλά είναι μια περιοχή με κόσμο που ανήκει στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα, γίνεται ξεκάθαρο ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι ενάντια στον πόλεμο και στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ