Τρίτη 15 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Εγκρίνεται η κοινή δράση των ριζοσπαστικών προοδευτικών δυνάμεων

«Ενα σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού ενέκρινε την κοινή δράση των ριζοσπαστικών προοδευτικών δυνάμεων και μας έδωσε το μήνυμα της συνέχισης, με συνέπεια των προσπαθειών, για τη δημιουργία του αντινεοφιλελεύθερου προοδευτικού μετώπου». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, κάνοντας την Κυριακή το βράδυ μια αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ο Δ. Τσοβόλας κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι «προωθεί έστω και επικοινωνιακά το αθηνοκεντρικό κράτος, παραμερίζοντας την υπόλοιπη Ελλάδα, προσπαθώντας να περάσει λαθεμένο μήνυμα στον ελληνικό λαό για την Υπερνομαρχία, αδιαφορώντας για τα σημαντικά διαφορετικά αποτελέσματα που υπήρχαν σε όλους τους δήμους και τις νομαρχίες της Ελλάδας».

Σ' άλλο σημείο, της δήλωσής του, ο Δ. Τσοβόλας ανέφερε ότι «την επόμενη Κυριακή δοκιμάζεται η κοινωνία» και σημείωσε ότι «ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να βγάλει τα δεσμά του δικομματισμού και της υποτέλειας και να πάρει στα χέρια του τις τύχες του». Παράλληλα, ο Δ. Τσοβόλας δήλωσε ότι «το ΔΗΚΚΙ θα συγκαλέσει το αρμόδιο συλλογικό όργανο, για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών και να καθορίσει τη θέση του, για τη δεύτερη Κυριακή».

Χαρακτήρισε, «θετικά τα αποτελέσματα των συνδυασμών που στηρίχτηκαν και από το ΚΚΕ, αλλά και από άλλες δημοκρατικές δυνάμεις». Η προσπάθεια, τόνισε, του αντινεοφιλελεύθερου πόλου συνεχίζεται ενάντια στον νεοφιλελεύθερο αντιλαϊκό πόλο και κάλεσε «τις ηγεσίες των υπόλοιπων προοδευτικών δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων, μετά το μήνυμα που δόθηκε, να έρθουν να κουβεντιάσουμε ώστε αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουμε τον νεοφιλελεύθερο αντιλαϊκό δικομματισμό».

Ο Δ. Τσοβόλας κατήγγειλε ότι «οι μονομάχοι του δικομματισμού έκαναν μια επικίνδυνη προσπάθεια για τεχνητή πόλωση, παίζοντας με ακροδεξιά πυροτεχνήματα». Πρόσθεσε ότι «τα περί ακροδεξιάς πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν τις τελευταίες μέρες από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι απαράδεκτα» και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Στην Ελλάδα δεν τίθεται θέμα ακροδεξιάς απειλής και καλώ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που έχει δημιουργήσει αυτό το κλίμα, να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ