Κυριακή 27 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ της πολιτικής των νεοσυντηρητικών για την κοινωνική ασφάλιση είναι γνωστές. Οι νεοσυντηρητικοί επικαλούνται τις ανάγκες του ανταγωνισμού και της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης της οικονομίας, καθώς και της βιωσιμότητας των συστημάτων, με πρόσχημα τις δημογραφικές εξελίξεις, και συνιστούν τη μείωση των κοινωνικών δαπανών του κράτους, τη μείωση των εισφορών των επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση των εργαζομένων να αναλάβουν οι ίδιοι τις ευθύνες για συντάξεις και περίθαλψη, με προσφυγή στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Στόχος είναι η αφαίρεση εισοδημάτων από τους εργαζόμενους και η μεταφορά τους στο μεγάλο κεφάλαιο. Αρθρο του Χρ. Ρουπακιώτη για την κοινωνική ασφάλιση (σελίδες 8-9)

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ της 9ης του Απρίλη δεν περιμένουμε να δρομολογηθούν δραματικές αλλαγές στη ζωή μας. Οι τύχες μας παίζονται στον ακήρυχτο πόλεμο της ταξικής πάλης. Πολύ περισσότερο, δεν τίθεται θέμα εξουσίας, αφού αυτή είναι εκ των προτέρων δεδομένη και βρίσκεται στα χέρια της αστικής τάξης και των μονοπωλίων. Αν κάτι έχει αξία, από την προεκλογική εμποροπανήγυρη, είναι η αποκρυστάλλωση των αλλαγών στη συνείδηση, που έτσι κι αλλιώς δημιουργήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στο κίνημα, χωρίς να είναι αυτό το μοναδικό ούτε το κύριο κριτήριο γι' αυτές τις αλλαγές. Η ψήφος των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων είναι ένας σταθμός στην κοινωνική τους πάλη, αν η διαδικασία των εκλογών διευκολύνει τον απεγκλωβισμό ατομικών συνειδήσεων από την κυρίαρχη πολιτική. Ενα μικρό αφιέρωμα στις βουλευτικές εκλογές και τους ΕΒΕ (σελίδες 16-20)

«ΕΔΩ τα καλά ναρκωτικά! Ναρκωτικά made in USA. Αποστολή στο σπίτι. Πληρωμή και με πιστωτική κάρτα. Απλά τηλεφωνήστε στο 1.8000.... ή στείλτε την παραγγελία σας με το ηλεκτρικό ταχυδρομείο, στη διεύθυνση www....com». Η χώρα της «ελευθερίας» μπορεί να προωθεί επεμβάσεις σε χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου, με πρόσχημα τον πόλεμο ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών. Οι υποψήφιοι για την Προεδρία να χρησιμοποιούν αντιναρκωτικά σλόγκαν στις προεκλογικές εκστρατείες. Οι αρχές, επισήμως, να διώκουν τα ναρκωτικά. Την ίδια ώρα, όμως, επιτρέπουν - τουλάχιστον - την έκδοση και ελεύθερη κυκλοφορία εντύπων που προπαγανδίζουν τη χρήση χασίς και μαριχουάνας και προωθούν την εμπορία τους. Επιτρέπουν το ηλεκτρονικό εμπόριο ναρκωτικών ουσιών. Την αποστολή τους μέσω ταχυδρομείου (σελίδες 28-29)

ΧΙΛΙΑΔΕΣ δάνεια, χιλιάδες κατοικίες που θα... δοθούν, τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται για τον ΟΕΚ, μακρόπνοο έργο το Ολυμπιακό Χωριό και άλλα πολλά εύηχα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και για να αξιοποιήσει για άλλη μια φορά τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για προεκλογικές σκοπιμότητες, αλλά και κυρίως να καλύψει τις καθοριστικές παρεμβάσεις της στη δραστηριότητα του Οργανισμού, που υποθηκεύουν το μέλλον του και ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους (σελίδες 40-41)

«Η ΗΠΕΙΡΟΣ τελειώνει. Μας ξεγελάνε ακόμα με τις επιδοτήσεις. Οταν κοπούν και αυτές σβήνει η αγροτιά και η κτηνοτροφία». Ετσι άρχισε η κουβέντα μας με τους αγρότες στο καφενείο του χωριού Ελεούσα του «καποδιστριακού» Δήμου Πασσαρώνας. Τα στοιχεία και τα επιχειρήματα που «έπεσαν» στο τραπέζι, ατράνταχτα. Οι ποσοστώσεις στο γάλα και στο κρέας, μέγκενη που τους πνίγει. Κατά 1.000 μειώθηκαν τ' αγροτοκτηνοτροφικά νοικοκυριά μέσα σε μια τετραετία στο Νομό Ιωαννίνων. Το εργοστάσιο της «Δωδώνης» σχεδιάζουν να το ρίξουν στο βάραθρο του χρηματιστηρίου, η ανησυχία των κτηνοτρόφων μεγάλη. Τα φίδια της ιδιωτικοποίησης ζώνουν τους συνεταιρισμούς. Αποστολή του «Ρ» στο Νομό Ιωαννίνων (σελίδες 42-43)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση (2004-02-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2000-03-07 00:00:00.0)
Εντυπα «βαποράκια» made in USA (2000-02-27 00:00:00.0)
Από ανώτατος εισαγγελέας πρόεδρος; (1997-05-09 00:00:00.0)
χεράκια (1996-11-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ