Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Η αριθμητική του τρόμου: «Υποστηρίζει τελικά, ο ισλαμισμός την τρομοκρατία; Οι φονταμενταλιστές ναι... Αν το 5% των μουσουλμάνων παγκοσμίως είναι φονταμενταλιστές, αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ και οι Δυτικοί έχουν 60.000.000 μουσουλμάνους εχθρούς σε όλον τον κόσμο. Αν το 5% των μουσουλμάνων των ΗΠΑ είναι φονταμενταλιστές, τότε η Αμερική έχει 300.000 μουσουλμάνους εχθρούς στο έδαφός της» (Σ. Κάριγκαν - ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΣΑΪΕΝΣ ΜΟΝΙΤΟΡ - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Η αποθέωση της βίας: «Η κουλτούρα της βίας θριαμβεύει σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι μεγάλες δυνάμεις παράγουν με την πολιτική τους βία, οι τρομοκράτες αποθεώνουν τη βία, τα ΜΜΕ συμφιλιώνουν την κοινωνία με τη βία. Ουάσιγκτον και Μόσχα ακολουθούν πλέον κοινή πορεία στη δημιουργία κοινωνιών και ενός διεθνούς συστήματος που στηρίζονται στο φόβο». (Από το άρθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ).

Αναζητείται αποστολέας: «Πρώτα ήρθε η επίθεση κατά Αμερικανών στρατιωτών στο Κουβέιτ και μάλιστα εν ώρα άσκησης. Ακολούθησε λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα η έκρηξη στο γαλλικό δεξαμενόπλοιο "Λιμπούργκ". Δεν πέρασαν πολλές ημέρες μετά και ήρθε το τρομερό χτύπημα εναντίον τουριστών στο Μπαλί. Χθες ήταν η σειρά των Ρώσων να λάβουν το... μήνυμα» (Κατερίνα Μπασακάλη - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Νευράκια..: «Η υπομονή της Ουάσιγκτον με τα Ηνωμένη Εθνη έχει αρχίσει να εξαντλείται. Επειτα από εβδομάδες αντεγκλήσεων μεταξύ των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, και δύο αμερικανικές προτάσεις για νέο ψήφισμα για το Ιράκ, αναζητείται ακόμα η συναίνεση» (ΦΑΪΝΑΝΣΙΑΛ ΤΑΪΜΣ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ