Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ» ΝΙΚΗ

ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗΣΗ: «Το κόμμα μας είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη για να υπάρξει πολιτική βούληση που θα επιταχύνει την πορεία ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα ενισχύσει την ενσωμάτωση της τουρκικής οικονομίας στην παγκόσμια οικονομία, και τέλος, θα συμβάλει στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος» (Από τις πρώτες μετεκλογικές δηλώσεις του Ρ. Ερντογκάν - «ΝΕΑ»).

«ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ»: «Η ερμηνεία των Αμερικανών αναλυτών είναι ότι πρόκειται για "ογκώδη ψήφο διαμαρτυρίας" και θεωρούν τον ηγέτη των ισλαμιστών Ταγίπ Ερντογάν περισσότερο "λαϊκιστή παρά ισλαμιστή". Ο ίδιος ο κ. Ερντογάν έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες να "πακεταριστεί" αναλόγως στην Ουάσιγκτον και τον επιχειρηματικό κόσμο της Νέας Υόρκης. Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία του στο περυσινό "Νταβός" στη Νέα Υόρκη, όπου γνώρισε όποιον έπρεπε να γνωρίσει από "ειδικούς περί τα τουρκικά" και τους εντυπωσίασε - όχι με τα αγγλικά που δεν ξέρει, αλλά με τις θέσεις του» (Αλέξης Παπαχελάς - «ΒΗΜΑ»).

Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: «Η Ουάσιγκτον επενδύει στη στενή σχέση με το στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας (σ.σ. Τουρκίας) για τη συνέχιση της στρατηγικής συνεργασίας και τον χειρισμό σωρείας διεθνών ζητημάτων στα οποία κυριαρχεί φυσικά το Ιράκ, αλλά περιλαμβάνεται και το Κυπριακό. Η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι η σημερινή συγκυρία προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία των τελευταίων 28 ετών για λύση του Κυπριακού, αλλά κρίνει ως απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο τη συγκατάθεση των στρατηγών» (Αθ. Ελλις - «ΝΕΑ»).

ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΞΑΣΘΑΙ... «Στην Αθήνα προτίθεται να κάνει την πρώτη επίσκεψη εκτός Τουρκίας ο θριαμβευτής των χθεσινών εκλογών στην Τουρκία κ. Ερντογάν... Ο κ. Ερντογάν γνωστοποίησε την πρόθεσή του να επισκεφθεί όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αρχής γενομένης από την Αθήνα, με επιστολή του, και έλαβε θετική ανταπόκριση από την Ελλάδα» (Ειρήνη Καρανασοπούλου - «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ