Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συντηρεί ακροδεξιά... . και κεντροαριστερά σενάρια

Ο Κώστας Σημίτης, ενισχύοντας το κλίμα πόλωσης, έδωσε το στίγμα στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που θα ακολουθήσει το κυβερνών κόμμα

Με «συντεταγμένες διαδικασίες», «ωριμότητα» και «στρατηγική», το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει «για τις συνεργασίες». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεδρίασε χτες το απόγευμα.

Τα σενάρια περί «κεντροαριστεράς» θα έρθουν και πάλι στην επιφάνεια και μάλιστα αφορμή για τη συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού αποτέλεσε η συνεργασία στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Το γενικό συμπέρασμα είπε ο Κ. Σημίτης, «είναι ότι όπου ήταν ώριμες οι συνθήκες και στα δυο κόμματα, πράγματι τα αποτελέσματα ήταν θετικά για όλους». Πάντως, ανέφερε ότι «θα πρέπει να προσέξουμε το χειρισμό αυτού του θέματος γιατί μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα τα οποία να εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ να εκλιπαρεί, είτε να έχουμε μια πρόωρη και οριστική απόρριψη της προσπάθεια από το ΣΥΝ».

Μιλώντας, προς τα μέλη του ΕΓ, ο Κ. Σημίτης, είπε ότι «η ΝΔ απέτυχε στην προσπάθεια να δώσει μήνυμα», απέτυχε όπως ανέφερε «η προσπάθεια να εξαναγκαστεί το ΠΑΣΟΚ σε πρόωρες εκλογές»

Παράλληλα, όμως, ο Κ. Σημίτης, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν «αισθητές διαφορές» αποτελεσμάτων «ανάμεσα σε περιοχές της χώρας», όπως είπε κυρίως «στη Θεσσαλία, στη Βόρεια Ελλάδα, στις αγροτικές περιοχές, παρουσιάσαμε μικρές ή μεγάλες αδυναμίες». Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υπάρχει «ένα κλίμα υστέρησης στην περιφέρεια», κάνοντας λόγο για την «ανάγκη ακτινογράφησης κάθε νομού» και προαλώντας ερωτηματικά, καθώς έκανε λόγο, για Τούρκους, όταν αναφέρθηκε σε κοινωνικές ομάδες με ιδιαίτερα προβλήματα. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «οι πολίτες κτύπησαν και κτυπούν καμπανάκια» για τις «πολιτικές μας και τη φυσιογνωμία μας», ο πρωθυπουργός μίλησε για μηνύματα «πολυσήμαντα» που έχουν «αποδέκτες» το ΠΑΣΟΚ «ως κυβέρνηση και ως κίνημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κ. Σημίτης στην «εμφάνιση της ακροδεξιάς», η οποία υποστήριξε «δεν είναι τυχαίο γεγονός». Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να συντηρήσει και να υποδαυλίσει το θέμα. Χαρακτηριστικά, μοίρασε ευθύνες για την εμφάνισή της στη ΝΔ, υποστήριξε ότι «αφορμή ήταν η επιλογή Τζαννετάκου» και «αιτία» είναι «η επί χρόνια», όπως είπε, «έλλειψη καθαρών θέσεων της ΝΔ» που προσπαθεί να «προσεταιριστεί την ακροδεξιά, όχι για να την εντάξει στην κυρίαρχη γραμμή της, αλλά για να αξιοποιήσει το ύφος και το λόγο της, στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση». Μια αντιπαράθεση πάντως, την οποία το ΠΑΣΟΚ, αξιοποίησε προεκλογικά στο μέγιστο βαθμό, δημιουργώντας τεχνητά και ψεύτικα διλήμματα στο λαό, ανταλλάσσοντας λάσπη, συνθήματα και μηνύματα με τη ΝΔ...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολεμά το λαό για λογαριασμό των «επενδυτών» (2011-10-04 00:00:00.0)
Δημαγωγεί ο πρωθυπουργός (2003-09-03 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή εμμονή και προβληματισμός για τις εξελίξεις (2000-12-21 00:00:00.0)
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ (1998-11-07 00:00:00.0)
Τώρα με τη μάσκα του φιλολαϊκού κόμματος! (1996-09-13 00:00:00.0)
Δικομματική κοροϊδία για την οικονομία (1996-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ