Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Νομιμοποιεί τα τετελεσμένα του '74 το «σχέδιο Ανάν»

Απάντηση του προέδρου του ΔΗΚΚΙ στις δηλώσεις Κωνσταντόπουλου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χτες στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, στα πλαίσια εκδήλωσης της «Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών».

Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό ο Δ. Τσοβόλας σημείωσε πως «αν θέλει την πρόοδο, πρέπει ανά πάσα στιγμή να υπεραμύνεται των αρχών του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων και διακηρύξεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και να υπεραμύνεται της επαναφοράς του ΟΗΕ στην πραγματική του αποστολή, που είναι η προστασία και όχι η υπονόμευση...».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με τις δηλώσεις του Ν. Κωνσταντόπουλου τόνισε:

«Εμείς δεν αμφισβητούμε τον πατριωτισμό κανενός. Από την άλλη όμως μεριά, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι αντιδημοκρατικό, αντιπροοδευτικό το να υπεραμύνονται πολίτες και λαοί της διεθνούς έννομης τάξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας ο οποίος διάβασε λίγο το "σχέδιο Ανάν" και να μην έχει καταλήξει αδιάσειστα και αντικειμενικά στο συμπέρασμα ότι μέσα από το "σχέδιο Ανάν" νομιμοποιείται και επιβραβεύεται η παραβίαση της διεθνούς έννομης τάξης στην Κύπρο από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, πράγμα που άλλωστε κατ' επανάληψη με τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του από το 1974 μέχρι πριν λίγους μήνες αναγνώρισε επίσημα και πανηγυρικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αρα, όσοι λένε "ναι" επί της αρχής, που η αρχή αυτής της πρότασης είναι η επιβράβευση της παραβίασης της διεθνούς έννομης τάξης και της βαρβαρότητας, νομίζουμε ότι συμβάλλουν στην προώθηση του νόμου της ζούγκλας που προωθούν σε πολλούς λαούς, όχι μόνο στην Κύπρο και στην Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και άλλες μεγάλες δυνάμεις.

Εμείς δίνουμε αγώνα για να επικρατήσει και πάλι η διεθνής έννομη τάξη, να προστατευτούν τα ανθρώπινα δικαιώματα σ' όλη την περιοχή - και στην Κύπρο και στην Ελλάδα - και όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Αποτελούν προφάσεις εν πολιτικές αμαρτίαις εκείνων οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους - ενδεχομένως μικροκομματικούς, μικροπροσωπικούς - βλέπουν το δέντρο και δε βλέπουν το δάσος, αν και θα 'λεγα ότι δε βλέπουν ούτε το δέντρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ